The Entourage

Wednesday, 27 February 2013

Carpet Bulu Untuk Pelamin For Sale & Rent!

UPDATED 22/01/14!

Disebabkan terlalu ramai yang call/sms/whatsapp untuk bertanya pasal carpet bulu ni. Aku rasa baik aku sertakan terus harga dan particular yang lain kat sini. Lagi mudah. Bukan apa, ramai yang membeli, dan ramai jugak yang main-main bertanya. Mintak maaf, aku skang ada baby, banyak benda yang aku kena tengok. Kadang-kadang sampai tak sempat nak tengok fon pun. So, sebelum korang buat keputusan untuk beli, bule la timbang-timbangkan particular ni sebelum contact aku ye. TQ :)

1. Semeter rm35.
2. Bidangnya (lebar) 60 inci. Lebih kurang 1.5m
3. Carpet akan diukur dan dipotong setelah payment transacted. Sebab selalu sangat aku kena tipu. Beriya janji nak datang COD, bila dah potong, diroang tak sampai-sampai. Call tak berangkat. SMS/Whatsapp tak berjawab. Sape yang nak beli carpet dah potong tu? Sian kat aku. Please be courteous ya! :D
4. Postage ditentukan oleh Pos Malaysia. Kiranya postage ikut berapa meter yang korang beli la. Lagi banyak meter, lagi berat. So, jangan malu-malu untuk enquire aku pasal ni ya.

Dengan itu, selamat membeli! :D


New items in the house ya'll!

Sorry dah lama tak update.. Busy pergi Hong Kong. Ekeke. Seronok dapat jumpa husband after a month and a half tak jumpa. Last minute baru dapat tau nak pergi. It was so unplanned. Cuti 3 hari pun mintak sehari sebelum. Nasib baik boss sayang aku. Eh? Ekeke. Well, I guess everything happened for a reason. :)

Okay nak cite barang baru. Baik punya. Disebabkan banyak sangat orang bertanyakan pasal carpet bulu aku tu, maka aku pun membuat keputusan untuk bukan hanya menyewa carpet bulu untuk pelamin tu, malah untuk menjual kepada sape-sape yang berminat. Minat tak? Minat tak?

Dulu aku sewakan warna putih je. Tapi bila dah ramai tanya ada kaler lain ke tak, aku pun rasa baik aku ketengahkan kaler-kaler yang ada. Kreatif laa korang ni, pakai carpet kaler selain dari putih untuk pelamin. Patut try ni. Carpet ikut theme kaler. Cun juga kan?

Biasanya orang guna carpet bulu ni untuk cover stage pelamin. Tapi bule juga digunakan untuk dijadikan saprah untuk susun hantaran. Ada jugak orang guna untuk buat sarung cushion nikah. Kerlassss.. nampak soooo rich! :p

Jum kita cuci mata sket tengok pelamin-pelamin yang menggunakan warna selain dari putih untuk cover stage mereka. Ceria betul!

Eggplant

Elegant Red

Sweet Pink

Gambar ehsan dari Google. Korang bule google lagi kalau nak tengok contoh-contoh pelamin yang cun ye. Okay, ni so far kaler-kaler yang aku ada:

Burning Orange

Caramel

Elegant Red

Classic Silver

Bold Brown

Eggplant

Champagne

Sweet Pink

Soft Pink

Dan tak lupa juga..

Pure White!

Paling ramai peminat Si Putih nih laa.. Mungkin sebab senang nak match dengan semua warna kan. Takyah pening kepala. Carpet bulu ni dijual ikut meter ye. Pick up point kat Puncak Jalil or by post. Postage ditanggung sepenuhnya orang pembeli.

Interested? Do contact me at gina1983@yahoo.com or sms/whatsapp only at 0129198861 for further enquiries. Cheerios!

Tuesday, 19 February 2013

Baju Kurung Pahang by iHeartBeads


Another lace and beadwork project by iHeartBeads.

Beads: Small Silver Beads, Small Pink Pearls & White Pearls

Alhamdulillah.. Tiba-tiba mencurah-curah pulak rezeki aku lepas kawen ni. Walaupun hari tu aku dah cakap, aku tak nak buat apa-apa langsung lepas kawen, nak rest 3 bulan hehe.. tapi tak sampai hati pulak nak kecewakan mereka-mereka ni.

This is a baju kurung Pahang for dearest aunty. Dia mintak aku guna lace and buat beading sikit kat baju dia for a wedding. As usual, mama will be making the baju kurung and I will be doing the beadwork. Yippie!

A lot more to be done to this baju kurung. As for now aku beading kan dia dulu and after this aku tampal rhinestone bagi dia bling-bling sikit. Nantikan final product dia okay! :D

Anybody interested to order, simply email gina1983@yahoo.com or call/sms/whatsap 0129198861 for quotation ya! :D

Monday, 18 February 2013

Dress By iHeartBeads For Khalid's Wedding


Finally, I get to wear the dress. Yippeeee! Dah lama menunggu nak pakai dress ni, tapi baru skang ni sempat nak siapkan dek terlalu busy dengan hal kawen hari tu.

At The Entrance Waiting For Others

Me wearing a princess-cut dress by iHeartBeads
 
iHeartBeads

The dress is a princess cut dress with a border at the waist. Using two types of fabric, sulam and kain demonte. Tangan dia aku tambah kat sket fabric sulam tu so that tak nampak plain sangat. Untuk beadwork aku gunakan tiga jenis, blue teardrop beads, small blue beads and pearls.

Anybody interested to order, simply email gina1983@yahoo.com or call/sms/whatsap 0129198861 for quotation ya! :D

Friday, 15 February 2013

Veil Nikah For Awin, Sabak Bernam


One more job done for the sweetest bride-to-be! :DDD

Gold Beadwork & Rhinestones on Champagne Veil

Okay.. baru je deliver veil ni untuk Cik Awin kita. The wedding is in two weeks. Dia mintak untuk tambahkan beads kat veil dia and yang lain terpulang ikut kreativiti aku untuk membegenya ihiks.

So aku tambahkan beads warna gold to complement the colour and then aku tampalkan rhinestones kat veil tu. Harap Awin suka. Semoga semuanya berjalan lancar je Awin. Thank you for your trust! :D

Thursday, 14 February 2013

For Saturday's Wedding




Some beadworks and pearls untuk menambah ke-sweet-an dress turquoise :p

Wednesday, 13 February 2013

Solemnization Review: Dress Nikah

Harrrluuuuu... haihhh lama sangat tak ngupdate blog sejak kaweng ni.

First thing sebab sangat-sangat busy travel jumpa hubby kat Hong Kong nunnn.

Second, sebab aku demam dua minggu lepas balik dari Hong Kong. Demam yang tak bangun oke. Adeh laa.

Third, tiba-tiba blog aku jadi gila. Aku takleh nak access guna google chrome lepas aku sync kat ipong. Sampai laa skang ni. So terpaksa guna browser lain iaitu Mozilla (thanks Sya for the tips!)

Fourth, blog aku terkena malware. Nak meng-clear-kan tu amat lah terlampau malas. Haish.

Fifth, aku dah lama tak rasa melepak di rumah tanpa buat apa-apa kerja. Sebelum kawen hari tu, balik keja asik mengadap baju, ngupdate blog. So lepas kawen ni aku nak relax-relax sket. (Walaupun sebenarnya tak relax sangat sebab orang dah start hantar beadwork)

Okay dah. Tu je untuk hari ni. Sorryyyyyy sangat korang aku tak update. Lepas ni aku akan rajin update okey! As for now, aku nak share baju nikah aku yang 100% buatan tangan. Hikhik. Aku memerah sepenuh tenaga aku untuk baju ni. Tapi skang ni tak tau nak pakai pegi mana ekekeke.
 
Patch Lace & Bead Work
Hand Bouquet Hand Made juga :)

The Veil






Ni laa dress nikah aku. Ramai yang dah tanya nak sewa, sorry sangat wahai B2B sekalian. Aku tak sewa laa baju ni. Sayang sangat. Sebab aku guna chiffon silk. Delicate sangat kainnya untuk dibuat sewa. So aku simpan je dalam lemari tuh. Mungkin bule pakai kalau ada wedding dinner and sorts. Mintak-mintak aku tak gemok lepas kawen ekekeke.
Aku tau banyak benda aku kena review untuk wedding aku. Yang menunggu, mintak maaf banyak-banyak. Sabar ye kawan-kawan sekalian. Akan ku review satu persatu-satu. Hehehe..

So kepada sape-sape yang nak buat beadwork, email me gina1983@yahoo.com or simply call/sms/whatsapp 0129198861 for best price. Echehh. :DDD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...