The Entourage

Thursday, 7 March 2013

Ukur Orang Di Jakel :p

Okay, nak cite pengalaman aku dan mak aku hari tu. 

Ada sorang customer aku ni. Namanya Noli. Dia tak reti pilih kain untuk baju nikahnya, so kami anak beranak teman laa dia gi cari kain kat Jakel. So bila dah beli-beli tu, kami pun discuss laa pasal baju. Ingatkan nak pulang ke Puncak Jalil untuk further discussion dan jugak ukur-mengukur.

Tapi Puncak Jalil dengan Jalan TAR tu memang ler tak bape nak dekat sangat kan. Noli pulak duduk kat Ampang. Haish.. kesian juga dia nak datang ke kedai kami. Jauh tuuu.

Tiba-tiba aku dapat idea untuk hanya ukur-mengukur di Jakel sahaja. Ekeke.. tak pernah aku buat. Tapi, it's actually not such a bad idea sebenarnya. Untuk mengurangkan masa dan minyak kereta yang mungkin terbuang.

Kepada sape-sape yang pernah pergi Jakel, dah memang maklum laa keadaan Jakel tu. Dia kan banyak tempat yang bercarpet dan siap ada tempat duduk kan. So kami pun cari laa tempat yang paling strategik dan selesa. Memang selesa pun. Measurement tape pulak, kami pinjam je staff Jakel punya. Mereka kan sumanya sangat mesra dan rajin membantu. Ihik.

Cik Bakal Pengantin Tengah Sibuk Berdiskusi Dengan Mama

So bila tengah ukur-mengukur ni, bule pulak ada orang yang tengah beli-beli kain tu approach aku tanya pasal baju. Dia tengah cari tailor juga. Ya Rabbi.. Alhamdulillah. Tak pasal-pasal dapat 2 orang customer dalam satu hari. Lawak pun ada. Mungkin kami kena selalu pergi mengukur orang kat kedai kain laa. Iklan secara tak langsung kan? Ekeke.

6 comments:

  1. yup.. not bad idea at all..
    rezeki b'tambah, inshaaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.. Amin :) Thanks Diyana

      Delete
  2. okela tu..rezeki kan ade di mana-mana..

    klu mcm tu nak wat zila jadi tailor kite je la..hehe..tp kene tnye harga dulu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekeke.. Insya Allah.. bule saje.. Meh meh tempah dgn kita ekekeke :p

      Delete
  3. kena beli tape n sediakan tape dalam poket selalu la ni hehe...

    p/s: pssttt bagi tips sikit jenis kain yg sesuai utk buat kurung moden bg majlis tunang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke.. gitu ler gamaknyaaa.. hmm kain paling cantik buat kurung moden opkos laa chiffon and satin ;P

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...