The Entourage

Wednesday, 27 February 2013

Carpet Bulu Untuk Pelamin For Sale & Rent!

UPDATED 22/01/14!

Disebabkan terlalu ramai yang call/sms/whatsapp untuk bertanya pasal carpet bulu ni. Aku rasa baik aku sertakan terus harga dan particular yang lain kat sini. Lagi mudah. Bukan apa, ramai yang membeli, dan ramai jugak yang main-main bertanya. Mintak maaf, aku skang ada baby, banyak benda yang aku kena tengok. Kadang-kadang sampai tak sempat nak tengok fon pun. So, sebelum korang buat keputusan untuk beli, bule la timbang-timbangkan particular ni sebelum contact aku ye. TQ :)

1. Semeter rm35.
2. Bidangnya (lebar) 60 inci. Lebih kurang 1.5m
3. Carpet akan diukur dan dipotong setelah payment transacted. Sebab selalu sangat aku kena tipu. Beriya janji nak datang COD, bila dah potong, diroang tak sampai-sampai. Call tak berangkat. SMS/Whatsapp tak berjawab. Sape yang nak beli carpet dah potong tu? Sian kat aku. Please be courteous ya! :D
4. Postage ditentukan oleh Pos Malaysia. Kiranya postage ikut berapa meter yang korang beli la. Lagi banyak meter, lagi berat. So, jangan malu-malu untuk enquire aku pasal ni ya.

Dengan itu, selamat membeli! :D


New items in the house ya'll!

Sorry dah lama tak update.. Busy pergi Hong Kong. Ekeke. Seronok dapat jumpa husband after a month and a half tak jumpa. Last minute baru dapat tau nak pergi. It was so unplanned. Cuti 3 hari pun mintak sehari sebelum. Nasib baik boss sayang aku. Eh? Ekeke. Well, I guess everything happened for a reason. :)

Okay nak cite barang baru. Baik punya. Disebabkan banyak sangat orang bertanyakan pasal carpet bulu aku tu, maka aku pun membuat keputusan untuk bukan hanya menyewa carpet bulu untuk pelamin tu, malah untuk menjual kepada sape-sape yang berminat. Minat tak? Minat tak?

Dulu aku sewakan warna putih je. Tapi bila dah ramai tanya ada kaler lain ke tak, aku pun rasa baik aku ketengahkan kaler-kaler yang ada. Kreatif laa korang ni, pakai carpet kaler selain dari putih untuk pelamin. Patut try ni. Carpet ikut theme kaler. Cun juga kan?

Biasanya orang guna carpet bulu ni untuk cover stage pelamin. Tapi bule juga digunakan untuk dijadikan saprah untuk susun hantaran. Ada jugak orang guna untuk buat sarung cushion nikah. Kerlassss.. nampak soooo rich! :p

Jum kita cuci mata sket tengok pelamin-pelamin yang menggunakan warna selain dari putih untuk cover stage mereka. Ceria betul!

Eggplant

Elegant Red

Sweet Pink

Gambar ehsan dari Google. Korang bule google lagi kalau nak tengok contoh-contoh pelamin yang cun ye. Okay, ni so far kaler-kaler yang aku ada:

Burning Orange

Caramel

Elegant Red

Classic Silver

Bold Brown

Eggplant

Champagne

Sweet Pink

Soft Pink

Dan tak lupa juga..

Pure White!

Paling ramai peminat Si Putih nih laa.. Mungkin sebab senang nak match dengan semua warna kan. Takyah pening kepala. Carpet bulu ni dijual ikut meter ye. Pick up point kat Puncak Jalil or by post. Postage ditanggung sepenuhnya orang pembeli.

Interested? Do contact me at gina1983@yahoo.com or sms/whatsapp only at 0129198861 for further enquiries. Cheerios!

130 comments:

  1. amboi,,cantik2 sumer..tp uni nak order pon lambat lg nak naek pelamin..wakaka~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek takpe. uni bookmark je page ni k! ekekeke

      Delete
  2. berminat ni... soft pink or white ade ke???
    btw how much dear kalau WE nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. soft pink n white ada je. we ada email tak? senang borak kat email je :)

      Delete
  3. saila ada email zila,nnt check eh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah email saila dah. dapat tak? by the bidan dia besar tau, 60 inci :)

      Delete
  4. Assalam, Kak Zila, material karpet ni licin ke? tebal x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. licin cane tu? hmm dia bulu2.. bulu dia tebal.. tapi kain dia tak tebal sgt sebab tu bule buat cushion jugak. bule datang kedai tengok material kalau minat :)

      Delete
  5. Ala yang.. npe xput price siap2?? marketing strategy ek? hehhe

    Sya tgh survey Lg ngn vendor whether dorg bLeh provide xsume mende. KLw xbr Sya beLi kot

    ha, biLe Zila nk review wed nih????

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke kalau nak tau harga, email ler ekekek. okok baiklah.
      review wed? ehehehe mcm dah basi jeeee. ada ke orang nak baca lagi? :p

      Delete
  6. semeter berape tuk karpet tu?
    maceh =)

    ReplyDelete
  7. putih la paling senang match, tapi pink tu nampak betul2 soft la

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 kan.. putih senang nak match dgn suma benda ehehe

      Delete
  8. Sy minat warna putih.blh email harga sekali dgn postage?shana_snsza@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. Hi. nama saya fiza. nak tye harga utk semeter braper. email saya fizahyusop@gmail.com. nak pakai utk bulan 4. appreciate if u can reply me soonest.. thanks. dear.

    ReplyDelete
  10. Hi...nama saya fiza. nak tye harga utk semeter. berminat nak beli putih and pink. kegunaan utk hujung bulan 3. brape ek? appreciate if you could reply me soonest. my email fizahyusop@gmail.com. contact no. 0123814560.

    ReplyDelete
  11. Assalam,

    Kak Zila, Kedai akak dkt mana yerk? saya berminat nk tgk material karpet ni, coz ada yang licin. so nk tahu dulu before beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, ada email tak? saya bagi alamat :)

      Delete
  12. salam zila...kedai kt mana ye? brp rm semeter? blh email saya x? idanie187@yahoo.com. tq :)

    ReplyDelete
  13. slm..tlg emailkn alamt pd sy..sy mmg tgh m'cri carpet ni utk mjlis adk sy..ckin8487@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Email price ye..yg putih tu ada lg tak? farahdillah289@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Hai...yg putih ada lg? Email kat farahdillah289@gmail.com price erk..tw

    ReplyDelete
  16. Email price ye..yg putih tu ada lg tak? farahdillah289@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Email saya jugak...=) nurainilatib@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. As salam
    sis pm harga karpet..available lg x?sy dah send email kat email sis.

    tq.

    ReplyDelete
  19. salam..sy pon tgh mencari karpet bulu warna putih. boleh pm harga? email shuhada@bofi.com.my . terima kasih!

    ReplyDelete
  20. Hi, Boleh tolong emelkan harga semeter,kaler apa yg ada lagi ye dan material ye? Thank you. (mimin8779@gmail.com)

    ReplyDelete
  21. Salam...emailkan saya harge karpet bulu warna putih boleh?....email ladybirds89@gmail.com.....terima kasih..=)

    ReplyDelete
  22. saya pun tgh cari karpet bulu putih gk. hope leh email detai kt saya gk,

    norfaizahfaudzi@gmail.com. thanks.

    ReplyDelete
  23. slm. say pn tgh mncari karpet bulu gk. leh emailkan details kt saya gak x? thanks.

    norfaizahfaudzi@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Salam..saya minat yg pure white ni la..need to know the price. can u email me the pricing? lisaamir2103@gmail.com..Thank you!

    ReplyDelete
  25. Salam, can u email me the pricing for purchase or rental for the white carpet pls..email me at lisaamir2103@gmail.com..thanks a lot

    ReplyDelete
  26. Boleh email harga tak nt.bbgalnorulle@gmail.com

    ReplyDelete
  27. yang soft pink tu brapa semeter? wansyamimi@gmail.com.tq ya :)

    ReplyDelete
  28. Salam.karpet putih tu ade lg x? Email price pliz.,nurulakmal.yusoff@gmail.com...

    ReplyDelete
  29. Salam.

    Boleh emelkan detail carpet ni?
    Harga and etc. tq

    Emel : noorzaimahmdnoor@gmail.com

    ReplyDelete
  30. Hi, boleh email harga dan saiz carpet? Nak color putih :)
    nurulainadnan15@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Hi, boleh emailkan harga dan size carpet? nak color putih. nurulainadnan15@gmail.com TQ

    ReplyDelete
  32. Harga beli kapet champgne...how much?nedy_plum@yahoo.com..:-)

    ReplyDelete
  33. email harga 1 meter elycmo@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  34. Hi, saya ada sms nak tanya harga dan details..tapi tak reply. Service sewakan ni masih available ke? TQ

    ReplyDelete
  35. Emel price to ainilkasma@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. Salam boleh email details? norsyazwaniyazid@gmail.com

    ReplyDelete
  37. salam sy nk warna champagne.blh pm harga x wanies_girlzzz@yahoo.com

    ReplyDelete
  38. Hi dear. Boleh email aniesha_boutique@yahoo.com. Minat yg warna putih n pink.

    ReplyDelete
  39. champagne.leh email x?wanies_girlzzz@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. Salam..boleh email harge untuk beli and sewe? norsyazwaniyazid@gmail.com

    ReplyDelete
  41. Akak sya nk thu hrga karpet bulu warna silver.. nie email.sya hawaishak@gmail.com

    ReplyDelete
  42. salam kak.. pm harga... puas cari kapet ni.. kalo ble nnt bg alamat skali ek.. sbb kalo dpt tgk lg bgus... tq...
    norsyazwan_ismail@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  43. Salam sis..leh email hrga x? Lain kaler lain hrga ke? nur.za202@gmail.com

    ReplyDelete
  44. Sis..leh x email harga..kalau lain kaler lain hrga ke? nur.za2012@gmail.com

    ReplyDelete
  45. Salam sis..leh email hrga x? Lain kaler lain hrga ke? nur.za202@gmail.com

    ReplyDelete
  46. boleh pm harga x untuk carpet bulu ni?wanies_girlzzz@yahoo.com

    ReplyDelete
  47. salam kak,ada lg kw stock karpet ne,mcm nak jew...email kat sy arithz2609@gmail.com

    ReplyDelete
  48. Kak email arithz2609@yahoo.com

    ReplyDelete
  49. Salam saya berminat nak warna champagne. bole email harga aeiou0306@yahoo.com -suu-

    ReplyDelete
  50. Salam saya berminat nak warna champagne. bole email harga aeiou0306@yahoo.com -suu-

    ReplyDelete
  51. salam...blh pm x harga semeter brape?n ada x jual alas duduk yg ntk ats stage tu?tenkiu...
    ni email saya nurliyana146@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. Asalam...sy tgh cr karpet bulu2 putih...blh pm sy harga n alamat
    Kedai sekali.. lin.linie@yahoo.com

    ReplyDelete
  53. salam boleh email tak yg kaler putih tu brape..email:udeeda_88@yahoo.com

    ReplyDelete
  54. email pd sy harga semeter sha_zerins@yahoo.com

    ReplyDelete
  55. Hye pls email me quotation utk carpet bulu

    filzahruzamil@yahoo.com

    Thank you :)

    ReplyDelete
  56. Dear email I hrga urgently karlida_stamford@yahoo.com

    ReplyDelete
  57. salam...ade x jual prop pelamin yg bulu2 2...klu ade pls emel norhalis.ishak@gmail.com

    ReplyDelete
  58. assalammualaikum... tgh mencari karpet bulu warna putih. boleh pm harga? azeempeace@gmail.com . terima kasih!

    ReplyDelete
  59. assalammualaikum.. sdg mencari carpet putih.. PM harga berapa?.. azeempeace@gmail.com

    ReplyDelete
  60. email me please emmynatila@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  61. Hi dear, bleh email the detail untuk beli dan sewa karpet bulu ni? email to zalia.ramlan@gmail.com. thx!

    ReplyDelete
  62. salam sis..bleh oder lg karpet ni..emel sy miera_teja@yahoo.com

    ReplyDelete
  63. salam sis..bleh oder lg karpet ni..emel sy miera_teja@yahoo.com

    ReplyDelete
  64. salam, bole i tau alamat kedai ni? thank you. email : intense7786@gmail.com

    ReplyDelete
  65. salam, bole email sy alamat kedai n price utk karpet bulu tu tak. thank you so much :)
    email : intense7786@gmail.com

    ReplyDelete
  66. hai sis ,, how much karpet bulu tu?

    ReplyDelete
  67. saya nak tahu semeter brape and bidang dia besar mana.. semua color sama harge ye sis?

    ReplyDelete
  68. Hello, nak tahu harga semeter dlm brapa?

    ReplyDelete
  69. Salam ade jual lg ke? Semeter brapa? Warns putih.. nadiahanwar@gmail.com

    ReplyDelete
  70. please email farhanaerra@ymail.com

    ReplyDelete
  71. pm harga karpet bulu putih sumirahmohdrazali@gmail.com tq!!

    ReplyDelete
  72. Pm karpet bulu siap pos ke Sabah ,,urgent

    ReplyDelete
  73. saya nak order karpet bulu ni camne? pls urgent

    ReplyDelete
  74. pm karpet bulu
    alyaaellyana07@gmail.com
    whatsapp kat no ni 0128676781

    ReplyDelete
  75. jual lagi tak karpet ni? kalau jual please email me at tottymatali@gmail.com. thank you :)

    ReplyDelete
  76. pm me at yulianthari@rocketmail.com for price :) thanks

    ReplyDelete
  77. boleh email price tak? pm me at yulianthari@rocketmail.com. thanks..

    ReplyDelete
  78. Salam masih ada lagi ker carpet bulu ni?kalau ada boleh email kat saya harga nyer..email adds : adam_faiqah@yahoo.com.

    ReplyDelete
  79. Salam. Ada lagi x carpet bulu color putih? Kalau untuk 4m beyapa ye?
    Email saya haniszaf@gmail.com. Thanks! :)

    ReplyDelete
  80. Sis , still ade jer carpet nie ? If sis free bole email saye tak ? Nie email saye nienaamilia32@gmail.com

    ReplyDelete
  81. sis,de lg x carpet cmni,Pure White!,sy nk 2.5 meter

    ReplyDelete
  82. Salam sis.... sy nk carpet white ada lagi x sis

    ReplyDelete
  83. Salam sis... nk tye carpet white ada lagi sis?

    ReplyDelete
  84. salam sis..pm price kt norfaz86@gmail.com.

    Thanks =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. kat atas tu dah ada tulis harga :)

      Delete
  85. Emel sy boleh?? nurainyaacob79@gmail.com kedai akak kat area mana??

    ReplyDelete
  86. Emel sy boleh?? nurainyaacob79@gmail.com kedai akak kat area mana??

    ReplyDelete
  87. Emel sy boleh?? nurainyaacob79@gmail.com kedai akak kat area mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. email apa awak? kat situ saya dah letak suma particular :)

      Delete
  88. Salam nk order mcm mn ya..dpt x sblm 24

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. bule wassap or email ya.. ada contact kat atas tu :)

      Delete
  89. salam.boleh email saya semeter berapa ye..??
    semua kaler sama price ke??

    edyna_37@yahoo.com

    ReplyDelete
  90. sorry..email
    ana_moch37@yahoo.com

    ReplyDelete
  91. Boleh whtup detail 0192265373

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi. semua details dah ada kat atas. thanks.

      Delete
  92. boleh email ke melissagilbert.kec@gmail.com harga 2 meter termasuk penghantaran.kalau boleh COD nak tau kat area mana.perlukan dalam bulan january 2015.tq

    ReplyDelete
  93. salam, bole email sy alamat kedai n price utk karpet bulu tu tak. thank you so much :)
    yayahalik_88@yahoo.com

    ReplyDelete
  94. email detail pada sueziela@gmail.com

    ReplyDelete
  95. Helo, price mash sama ke tuk 2015 nih?.. Tq

    ReplyDelete
  96. Hai, nak tahu harga karpet putih, then nk beli terus. Heheh
    emmasuhaimi@gmail.com

    ReplyDelete
  97. HAI sis..bole pm harga? nansalwanie@gmail.com... urgent

    ReplyDelete
  98. Sis..pm utk carpet putih... fazrinsukkri88@gmail.com

    ReplyDelete
  99. Salam sis...pm carpet putih... fazrinsukkri88@gmail.com

    ReplyDelete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...