The Entourage

Wednesday, 13 February 2013

Solemnization Review: Dress Nikah

Harrrluuuuu... haihhh lama sangat tak ngupdate blog sejak kaweng ni.

First thing sebab sangat-sangat busy travel jumpa hubby kat Hong Kong nunnn.

Second, sebab aku demam dua minggu lepas balik dari Hong Kong. Demam yang tak bangun oke. Adeh laa.

Third, tiba-tiba blog aku jadi gila. Aku takleh nak access guna google chrome lepas aku sync kat ipong. Sampai laa skang ni. So terpaksa guna browser lain iaitu Mozilla (thanks Sya for the tips!)

Fourth, blog aku terkena malware. Nak meng-clear-kan tu amat lah terlampau malas. Haish.

Fifth, aku dah lama tak rasa melepak di rumah tanpa buat apa-apa kerja. Sebelum kawen hari tu, balik keja asik mengadap baju, ngupdate blog. So lepas kawen ni aku nak relax-relax sket. (Walaupun sebenarnya tak relax sangat sebab orang dah start hantar beadwork)

Okay dah. Tu je untuk hari ni. Sorryyyyyy sangat korang aku tak update. Lepas ni aku akan rajin update okey! As for now, aku nak share baju nikah aku yang 100% buatan tangan. Hikhik. Aku memerah sepenuh tenaga aku untuk baju ni. Tapi skang ni tak tau nak pakai pegi mana ekekeke.
 
Patch Lace & Bead Work
Hand Bouquet Hand Made juga :)

The Veil






Ni laa dress nikah aku. Ramai yang dah tanya nak sewa, sorry sangat wahai B2B sekalian. Aku tak sewa laa baju ni. Sayang sangat. Sebab aku guna chiffon silk. Delicate sangat kainnya untuk dibuat sewa. So aku simpan je dalam lemari tuh. Mungkin bule pakai kalau ada wedding dinner and sorts. Mintak-mintak aku tak gemok lepas kawen ekekeke.
Aku tau banyak benda aku kena review untuk wedding aku. Yang menunggu, mintak maaf banyak-banyak. Sabar ye kawan-kawan sekalian. Akan ku review satu persatu-satu. Hehehe..

So kepada sape-sape yang nak buat beadwork, email me gina1983@yahoo.com or simply call/sms/whatsapp 0129198861 for best price. Echehh. :DDD

50 comments:

  1. cantik laa baju awak....
    mesti sayang nk bagi sewa kan...hehehe

    jemput singgah ke blog shida sebagai salam perkenalan....rashidahazran.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tq rashida.. a'a.. memang sayang pun nak sewakan.. takut jadi sedih bila tgk baju tu dah buruk ekeke. ok nanti kita follow ok :)

      Delete
  2. tahnaih zila,selamat pengantin baru :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Saila! Jap lagi nak blogwalk kat page awak.. lama tak blogwalk nih ekekeke

      Delete
  3. cantik sgt2....geram tgk veil yg zila bwk ritu...jeles tau, baju nikah kita biasa2 je ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekeke tq awin.. takpe.. bukan baju yang penting. nikah tu yang penting :ppp

      Delete
  4. zilaaaa...

    giler cantik bajuuuuuuu!

    selamat pengantin baru dear :)

    ReplyDelete
  5. hehehe. cantikkkk sangatt!

    yg ptg, kurusssss!!! jeLes2.
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tq sya.. alalaaaaa macam ler awak gomok sangaaaat. awak pun kurusssss laaaaa :DDD

      Delete
  6. byk nye beads~
    cantik sgt (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekeke.. naik juling mata ni haa menyusun beads and pearls. :p tq diyana :D

      Delete
  7. Selama ni jadi silent reader je, harini rasa nak komen sebab cantikkkkkkkkkk sangat kak zila pakai tudung. Serious! Esp gambar no 2 tu, aaaaaa cantik sangat!!!


    **lama tunggu kak zila update review kawen. tiap2 hari bukak blog kak zila. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alalaaaaaa hehehe tq madiani :p tak sangka ada silent reader juga blog yang tak seberapa ni ekeke.. okok, pasni akak update banyak2 k! :D

      Delete
  8. wewitt...sangat chantek baju tu n beadings tu dear...nak2 awak pulak yang pakai kan...makenlah chantek!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alalaaaa malu laa kita haha. tq awak! :D

      Delete
  9. wiwitttt.... perantin dah update belogggg.... *perantin lagi keeee???* HIHIHI..


    Nway, baju Zila sangat super cantik. memang jeles.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekek dah sebulan dah kawen. bule panggil perantin lagi ke? :p tq amalina :DDD

      Delete
  10. tahniah dear.. superb la beadworks kamu! byk bead tu.. gojes2.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq rad.. ekeke tq awak! naik juling menjahit tau ekeke

      Delete
    2. tu lah pasal.. kena penuh gigih tu.. kita pon buat yg simple2 je.. teringin nak buat yg full mcm tu tp belum ada kegigihan mata lg tu.. hihi

      Delete
    3. ekekeke.. kalau nak buat, stretch je masa sepanjang mana yg bule. bila buhsan stop, bila dah hilang buhsan sambung balik hehehe :P

      Delete
  11. wah..cantik2...berbaloi usaha kan..inai pun cantik..jgn lupa review tau nanti..congrats anyway :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nadira ehehe.. ok nanti ktia review! :D

      Delete
  12. cantik sgt la Zila..harap2 buat masa terdekat ni badan x naik eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak. aminnnnnnnn eheheh

      Delete
  13. cantik gilaaa... selamat pengantin baru zila.. :)

    ReplyDelete
  14. Selamat pengantin baru zila! Wow! gil acanyik dan gojes baju nikah awak. seyes..cantik sgt2..awakpun cantik. berseri-seri...tahniah ya! tak sabar nak tengok review wedding awak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe tq imah. ok nanti kita review lagi ok! :D

      Delete
  15. zila, sangat gojes baju nih, gila cantik ok!

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. tq cik mah. sorry tak datang wedding cik mah :(

      Delete
  17. congratz zila, cantik sangat ur dress, suke sangat, mesti puas hati dapat buat sendiri dan pakai kan :) bestnye honeymoon sampai hongkong, nanti update la zila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq khadijah. yup yup.. sgt puas hati sebab jahit sendiri :) ehehe best honeymoon hong kong. sejukkkk. :p

      Delete
  18. cantiknye baju nikah zila, gojes tau beadworks zila. Inai tu pun cantik :)

    ReplyDelete
  19. ayooo, rajin gila u jahit semua beads tu, mak pengsan. a'ah, chiffon silk memang sangat sensitif, kalau sewa takut tertarik2, nak gambar laaaaaaaaggggggiiiiiiiiiiii.....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. chiffon silk sgt senang tertarik. nangis i tgk nanti ekeke. ok nanti i upload laaaagi!

      Delete
  20. cantik giler baju zila!!!suke beads works tu jugak!!! :)

    ReplyDelete
  21. wau...cantik nye baju..sesuai sgt dgn tuan dia :D

    ReplyDelete
  22. cantik sangat sangat u. kalau i pun i sayang nak sewakan sebab dgn maniknya bagai kan. lawaaaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe kaaan. i sayang sangat baju ni. takpela, biar laa dia dok dalam almari. bila2 bule je pakai :p

      Delete
  23. cantikkkk sangat dan memang dah lama tunggu entry kahwin awk...tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alalalaaaa tunggu entry kita ke? ekekeke malu laa cani :p

      Delete
  24. cannnnntikkkk...suke2 nanti nak tempah beads work tu ngn akak laa kalau kiter kawin hikhik...anyway selamat pengantin baru....semoga bhagia dengan suami tercintaa...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehhe bule dikkk.. meh meh tempah :D

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...