The Entourage

Tuesday, 17 March 2015

Hello Again

Okay blog dah berhabuk.

Sorry people.. Been busy with things. A lot of things. 

As what you guys already knew, aku dah resign. Resign sebab nak pindah Hong Kong. A desicion that I made with a heavy heart. Tapi aku kena buat sebab kalau aku tak buat, aku selfish. Selfish sebab biarkan anak aku membesar jauh dari abah dia. Lagipun family first kan. Tak guna duit segunung tapi family pecah belah.

Oh well. I guess something's gotta give.

So skang ni aku amatlah busynya. Nak settle macam-macam sebelum pergi. This is a big step in my life. Leaving worklife and being a stay-at-home mom. Migrating to another country without having to know anybody there. Leaving parents and loved ones behind. Haih.. Bercampur-campur perasaan. Part of me of course laa melompat melonjak nak migrate and finally dapat tinggal sebumbung dengan family kecilku. Tapi the other part of me rasa sayang nak tinggalkan semua kat sini.

Isk.. Dah laa. Dah buat keputusan pun. Tak guna pun pikir lagi kan. Hadapi dengan senyuman je hehe.

As of now, alhamdulillah, kami dah dapat rumah baru. Rumah Eddie dulu studio unit je. Too small to fit all three of us. So kena laa cari rumah baru. Dengan dak gedik yang tengah membesar ni. He needs space to grow up healthy. So we decided to move to sururban sket. More space, cleaner air, nicer environment. Jauh dari hiruk pikuk Hong Kong Island. Bingit. Semak! Rumah baru kami nanti, kereta persendirian takleh masuk. Sebab diorang memang nak kekalkan kawasan yang bersih dan selesa. Polution index sangat rendah (Untuk siapa-siapa yang tak tau, Hong Kong Island tersangat laa polutednya. Setiap hari air polution index memang tak memuaskan. Tapi kat rumah baru kami alhamdulillah. Takde asap-asap teruk macam kat bandar. Tenang sangat kat situ. Harapnya kami semua dapat sesuaikan diri kat sana nanti.

Errr.. Nanti aku cerita lagi okay. Dak gedik dah ngamuk pulak. Haish. Belanje satu gambar area rumah baru kami. Enjoy!




8 comments:

  1. nnti update gmbr umah baru plak eh... heee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay diyana!! hehehehe.. nanti kita upload gambar rumah okeh!

      Delete
  2. waaa....best la dok negara org bsama2 family tsyg...

    moga smua irisan dipermudahkn & baik2 sj

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq zai hehe... insya allah.. kita pun harap yang sama jugak :D

      Delete
  3. Nanti kitaorang nak datang boleh jadi tour guide okay?InshaAllah December

    ReplyDelete
    Replies
    1. buleeeeeee.. fiqah bagitau je bila.. kita tunggu! :DDD

      Delete
  4. Assalam zila
    alolooooooooo
    nomei dak gedik he3

    ReplyDelete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...