The Entourage

Friday, 10 April 2015

The Beach Boy!

Hello semua!


How are you guys today? Aku tak keja hari ni hehe. Banyak benda rasanya nak kena settlekan. Plus Eddie is coming home today! Yeayy!

Baru balik dari Hong Kong last weekend. This weekend Eddie balik plak. Happynya kalau dapat jumpa tiap-tiap weekend cani hehe. Tape.. Sabar iLa, sket lagi.

Malam tadi on the way balik aku singgah Giant nak beli frozen food untuk Eddie bawak balik Hong Kong nanti. Nak tunggu dia balik baru nak gi cari semua benda macam rushing nanti. Sebab biasanya bila Eddie balik, memang masa tu laa nak run all errands. So yang mana aku bule tolong settlekan, aku settlekan dulu. More time for us to do something else nanti hehe.

Seronok betul pusing-pusing kat Giant malam tadi. Kosong-sekosongnya kihkih. Tenang sungguh laa aku mencari barang. Tengah pusing-pusing kat isle-isle tu, aku ternampak pulak sandcastle set kat situ. Ada macam-macan jenis. Untuk baby and untuk budak besar.

Terpikir rumah aku kan dikelilingi dengan beach skang, aku grab satu yang baby punya. Cumel-cumel je barangnya. Kecik-kecik. Sesuai untuk tangan kecik dak gedik. Yang utk budak besar tu best jugak. Tapi tak sesuai lagi untuk dak gedik. Acuan sandcastle dia pun dah sama tinggi dengan dak gedik kihkih.


Tak sabar nak tengok reaction dak gedik bila dapat main pasir. So far tak pernah lagi. Eddie risau takut dia makan hehe. Kena jaga-jaga at all times la kan.

Oh yaa.. Gambar atas skali tu laa rumah kami. Kecik je pulaunya. Connected to Lantau Island (airport) and Hong Kong Island by bridges. So kalau nak datang rumah aku, naik ferry bule, naik bas pun bule. Gambar bawah gambar Park Island Main Beach.


Park Island adalah yang apartment tinggi-tinggi tu. Yang rumah rendah-rendah sebelah dia tu pulak dipanggil village houses. Tapi nama je village houses. Bukan kayu pun. It's a walk-up flat yang kat bawahnya ada kedai-kedai. Seronok juga area village houses tu. Tenang je area situ.

Next entry aku akan share lagi pasal village houses ni okeh!

3 comments:

  1. wah! macam seronok je zila~! mesti syok emyr main pasir nnt.. hihi

    ReplyDelete
  2. Bestnya rumah baru nanti..

    ReplyDelete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...