The Entourage

Thursday, 6 March 2014

Tourist Attractions @ Vietnam

Okeh.. sedikit sebanyak aku dah tau itinerary kami kat Vietnam nanti. Aku dah list down semua tempat-tempat yang kami akan pergi nanti. Ehhh.. kata trip abang aku. Apsal aku pulak yang sibuk-sibuk buat itinerary??? Haaa.. sebab bila tang berjalan/holiday/vacation/shopping, aku memang no. 1. Hahahahah.



Tak sure bule cover semua ke tak, Tapi, kami akan try ekeke. Aku list down guna tripadvisor. Sape-sape yang tak pernah try, bule try. Very good. Senang nak buat itinerary. Main click-click je sebab dia dah memang ada suggestion attraction mana yang ada highest to the lowest rating. Oh dan juga ada address siap. Address ni pernting sebab kalau nak gi mana-mana kat Vietnam, ko kena tunjuk address. Sebab diorang ni ada yang tak paham cakap. Sebutan pun lain-lain. So senang, ko print menda ni, bagi address je kat cab driver tu.

Tempat-tempat yang jauh macam Cu Chi Tunnel tu, memang kami tak pergi. Bukan apa.. tempat tu dah laa kena travel jauh, pastu kat sana hutan pulak. Macam tak sesuai pulak aku nak bawak dak gedik. Nyamuk! Mekong river pun sama. Tak nak laa aku naik-naik boat. Seriau. Dulu lain laa.. badan sorang, holiday dengan kawan-kawan, memang belasah je semua benda. Tak kira mana pun. Sekarang takleh. Kena lebih berhati-hati. Dengan kata lain, no more adventurous journey. Haih.

12 comments:

  1. nnti harus letak gmbr byk2... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh ok! insya allah lepas balik nanti kita post gambar banyak2 k

      Delete
  2. Bestnya. Selamat bercuti lah yer ☺

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. wahh bestnya trip ke Vietnam. bila pergi ni? hehee~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sheila.. hehe insya allah esok kita bertolak :D

      Delete
  4. Knapa bila sy pg asik jumpa Ben Thanh je?? heheh. Tringin jugak nak g round vietnam tu tapi tulah masa suntuk sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sama laa.. kita pergi 4 hari je.. macam tak sempat je nak cover semua

      Delete
  5. tripadvisor memang best...mesra pelancong..hehe..belom lepas lg gi obersea..paling jauh pon sabah..tunggu la nanti bby dah besor..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaann sangat membantu bila nak pergi tempat2 yang kita tak pernah sampai. hehehe insya allah.. ada rezeki ecah pun bule sampai k :D

      Delete
  6. kite tak pernah pergi lagi vietnam..so pasni dah boleh refer blog zila!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha bule! nanti kita update k.. tengah cari masa ni ehehe

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...