The Entourage

Thursday, 20 March 2014

Travel Lagi.. Johor!


Mintak maaf banyak-banyak aku terpaksa berhutang lagi pasal entry Vietnam. Haish.. rasa tak cukup masa ler skang ni. Sebenarnya ingatkan nak start entry Vietnam dalam minggu ni. Tapi tak sempaaaat!

Esok, in short notice, kami satu family akan travel lagi. Tapi tak jauh pun. Johor je. Ada family wedding yang compulsory kena attend. Pergi ramai-ramai dengan family Eddie. Falsya pun ada yeayyy! Tapi disebabkan kami dari tempat yang lain-lain, terpaksa laa kami bergerak asing-asing.

Aku as usual, kena tunggu Eddie balik dari Hong Kong. Takkan laa aku nak gerak dulu tinggalkan suami terchenta. Sian dia nangis tak berlagu pulak nanti. So, esok dia akan amik first flight out from Hong Kong balik ke KL. Bila sampai KL, aku akan kuar opis sat and fetch dia kat airport (nasib baik ler opis pun kat airport). Lepas pass keta kat dia, aku masuk opis balik sebab aku tak cuti esok (takut nak mintak cuti lagi sebenarnya sebab takut cuti pi Jepun tak lepaih). Lepas tu, Eddie akan balik rumah aku, pack up, then terus datang airport dengan dak gedik. By then patut aku dah kuar opis laa. So terus amik flight pi Johor pulak. Penat kan? Aku yang naip ni pun terasa penat dengan plan sendiri.

Falsya, hubby dan si tembunnya akan naik satu keta. Dan yang lain-lain lagi satu keta. So memang jumpa malam tu je laa nampaknya. Jangan lupa amik kami kat airport tauuu babe. Sian kami hahaha.

Sabtu tu, lepas wedding jugak kami akan balik sebab semua orang tak cuti Isnin tu. At least ada laa sehari untuk rest and relax kan. Bawak baby berjalan amatlah memenatkan. Bukan macam dulu, bawak diri sendiri je. Balik rumah, bule terus tutup mata. No no no.. skang kena selenggara orang lain dulu, baru bule tido. Haih laa anak.

Okay laa korang, jumpa lagi di hari Isnin ye. Jangan rindu-rindu. Byeeee!

*Mintak-mintak laa sempat singgah makan kacang pool. Mintak-mintak laa sempat singgah JPO jugak. Lalalalala..

10 comments:

  1. hamboiii..asyik jalan jer zila ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekeke.. fiqah nape kita tak jumpa link blog awak ni..

      Delete
  2. yeayyyy!!..johor here we come!!..;)

    i yg baca nie pun dh terasa penat dh..canner?..kihkihkih..babeeeee, i tgh pujuk iwan gie jpo nie..iwan kate tgh mcm mana..its either on friday or sabtuday gie jpo..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah sian kami kan.. nak jumpa pun kena gi jauh2 baru bule jumpa haha. haaa nice2 sila pujuk pegi hari sabtu plissss ekekke

      Delete
  3. Replies
    1. Best jugak ekeke.. tapi tak sempat singgah jpo laa sedih betul

      Delete
  4. have a safe journey :)

    ReplyDelete
  5. Cuti manjang...best woooo...ape pon take care....cepat2 story pasal vietnam!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ecah! alhamdulillah dah selama sampai.. nanti kita story2 psl vietnam k!

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...