The Entourage

Monday, 2 June 2014

Tokyo: Roasted Chicken @ Ueno

9th April, 2014. Wednesday. Early Morning.


- Kali ni betul-betul early morning sebab nak balas dendam hari sebelum yang terwasted. Dan lagi satu excited sebab nak gi Disneyland!
- As usual, dak gedik lepas dah mandi, dah siap-siap, dia titun seround dulu. Haih laa anak bujang mummy.


- Okayy.. dah bangun! Jum gerak sekarang sebelum dia tidur seround lagi!. Selfie sekali sebelum keluar bilik.


- Anak panda dalam stroller.
 

- Selfie dengan hubby kat depan hotel sementara nunggu mereka-mereka.


- Destinasi pertama kami adalah ke Ueno dulu untuk makan roasted chicken yang sedap. Kat area ni memang banyak kedai makanan halal. Kebab pun ada. Tapi area ni dia macam pasar sket. Banyak betul seafood-seafood fresh jual kat kaki lima. Geraaaam.





- Dah sampai. Kedai ni jual kebab jugak. Tapi since kami plan nak tapau kebab, so menu makan kami adalah roasted chicken.




 
- Anak Panda sambung tidur lagi. Mungkin dia tau yang mak Panda tengah kebuloq. Kasik can.
 




- Lepas makan roasted chicken, kami singgah kat kedai kebab sebelahnya pulak. Nak menapau kebab sorang dua untuk bekalan dalam Disneyland. Tokyo Disneyland belum ada food outlet halal macam Hong Kong Disneyland. So terpaksa laa tapau. Kang kebuloq pulak kat dalam tu satu hari tak makan. Nasib baik bule bawak outside food. Pheww.





- Off we go! Naik tren untuk ke station Disneyland. Yahooo!
 



4 comments:

  1. Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam rose. tq datang jenguk. dah follow! :D

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...