The Entourage

Sunday, 1 June 2014

Tokyo: Shopping @ Ginza

8th April, 2014. Tuesday. Early evening.

- Lepas settle shopping kat Nippori, kami pun bergerak ke Ginza untuk makan. Ginza ni adalah tempat kat mana butik-butik high end berada. Ala-ala Starhill gitu.
- Dari Nippori kena pergi Ueno dulu sebelum nak ke Ginza. Alang-alang tu pusing-pusing laa sket kat mall dia tengok apa yang menarik. Nama pun jalan-jalan. Mall merata lah Jepun ni. Mencik.
- OIOI tu adalah mall ye kawan-kawan.



- Dari vending machine. Keluar panas-panas, minum dikala sejuk.. marvelous oke.



- Okay, dah dalam tren balik nak ke Ginza. Dak gedik selesa titun dikala sejuk-sejuk. Mak bapak pun apa lagi, mari selfie!



- Ini lah Ginza. Ada laa rupa lebih kurang shopping district kat Hong Kong juga. Designer boutique besar-besar. Memang shop til you drop.
- Sebelum jalan-jalan kat Ginza, singgah kejap kat Rasa Malaysian Cuisine untuk dinner. Ada orang tourism belanje. Kat dalam time makan tak amik gambar. Sebab ale sigan sikit banyak big bosses makan sekali dengan kami ehee.



- The first mall yang kitorang masuk, aku cari baby room dulu. Sian dak gedik dok surviving on juices je. Kat sini, memang senang sangat cari baby room. Semua tempat ada baby room. Bukan hanya selesa malah sangat cantekk. Macam-macam rupa baby room yang aku masuk. Semua best.




- Uniqlo dan Gap sangat muraaahhh kat sini. Memang syiok woo memborong. Kat Malaysia, Gap harga memang mintak kaki. Kat sini Gap macam harga baju-baju dok rumah je okeh. 






- Masa ni kat dalam Zara Baby. Tengah nak beli windbreaker dak gedik. Sekali toleh-toleh nak try kat dia, dia titun siap kaki gangster sangat. Hahah. Anak oh anak.



2 comments:

  1. Wahhhh bestnye jalan jalan kt negara org...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe bestttt sebab sejukkkk. ekeke

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...