The Entourage

Thursday, 24 July 2014

Gold Coast: Annual Leaves Approved!


YyyYYYyyeeaaaeaAAAAYYyYYYyyyy!!! Cuti dah approve! Now, we are ready for Gold Coast! Weehhuuuuu! Alhamdulillaaahh! Sebenarnya aku debar-debar jugak tau nak apply cuti. Sebabnya.. awal bulan kan. Aku paling busy awal bulan laa. Nasib baaaaik lepas! Phewww.. Thank you boss!


Aku dah start packing-packing dah. Happynya pack baju nak gi holiday.. antara moment-moment yang berharga pada aku hehe. Semua barang aku dengan dak gedik yang nak dibawak, aku dah asingkan dah. Tinggal nak masuk menda-menda last. Baju Eddie, baby food and snacks kami. Baju Eddie kena tunggu dia balik baru pack sebab baju dia semua kat Hong Kong. Baby food pulak aku tengah pikir nak bawak apa. Since Heinz bottled food tu aku memang dah stocked up, aku nak bawak tu je. Masalahnya, dak gedik skang dah memilih makan laa pulak. Dia suka Cerelac lagi dari Heinz tu. Hmm.. so mungkin aku bawak separuh-separuh laa kot. Kalau nak bawak Cerelac je semua kang siapa nak makan Heinz yang dah berbotol-botol nih. Snacks untuk kami kunyah-kunyah dalam flight/dalam bilik di tengah malam pulak nak tunggu Eddie balik baru kami gi beli. Hehehe.

Sekali tengok punya tengok.. hmm macam tak muat je nak masuk semua dalam satu beg medium. Terpaksa laa pinjam beg abah. Kalau tak, kena pakai dua beg. Kalau ada baby, bawak sampai dua beg tarik macam susah sebenarnya. Yerlaa.. dah ada dua beg tarik, strollernya lagi, carriernya lagi, diaper begnya lagi. OMG.

Korang ke mana raya ni? :D

10 comments:

  1. heyyy u ke gold coast bile?i ke melbourne raya ke 2 hahaha.satu yg leceh sket g australia ni sbb bnyk bende especially mkanan x bole nk bw. mase i pg Gold Coast dulu abis makanan i kene tahan..mase tu x berapa tau. even mase pg melbourne last year i tawakal je bw makanan tp nasib baik sbb die x cek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. babe.. cepat upload cite melbourne.. i pun gi gold coast raya kedua jugak ekekke.. kelakar pulak rasa :ppp

      Delete
  2. alkisah balik utara-selatan malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe Selamat Hari Raya Alikisah :)

      Delete
  3. Semoga selamat pergi dan balik.. bestnyaaaa.. nnt amik pic bnyk2 and share story dlm ni ye.

    ReplyDelete
  4. beraya dikejauhan sis. huhu..salam aidilfitri drp kami sekeluarga :)

    http://blurplediary.blogspot.dk/2014/07/in-out-salam-perantauan-2014-drp-kami.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfirti blurple.. cepatla update blog lagiiii

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...