The Entourage

Friday, 4 July 2014

Gold Coast, Queensland, Australia

Alhamdulillah..

Trip raya untuk tahun ni dah secure. Not everything secured la. Cuma tiket dengan accomodation je yang dah secure. Visa, rental car, theme park tickets dan yang lain-lain ground arrangements belum lagi. Insya Allah akan dibuat dalam minggu ni or minggu depan. Memang kami tunggu secure ticket dulu baru nak start arrange semua. Sebab tiket laa yang paling crucial kan. Dah laa ticket aku tu limited. Kesian staff AirAsia dianaktirikan. Haha padahal memang banyak berjalan pun tahun ni.


Since dah ada ticket, bule laa aku start bercerita pasal trip ni. Kalau cite awal-awal, buatnya tak jadik, adeh laa.. Sedihhh tau. Walaupun ni second time aku pergi, tapi bule sedih la jugak. Sebab this time aku bukan pergi dengan kawan-kawan. Aku pergi dengan little family on mine :)

Kebetulan Falsya ajak kami bersahur sama-sama Ahad lepas kat rumah dia. Mula-mula nak berbuka sama. Tapi tak sempat sebab Eddie nak balik Hong Kong dah. So plan ditukarkan ke sahur. Kami sahur beramai-ramai makan nasi goreng dengan telur mata. Walaupun simple gitu, tapi sangat sedap okehhh. Serius. First time makan food u masak. Memang sedap babe. Tu belum lauk pauk tuu.


So lepas tersandar kekenyangan, kami pun memulakan diskusi pasal Gold Coast. Browse sana, browse sini. Mostly browse pasal accomodation laa. car rental and sorts belum lagi. Apartment kat sana banyak. So memang rambang mata nak pilih mana.

Insya Allah, kitorang gi raya kedua dimalam hari. Flight Gold Coast memang semua malam belaka. Kul9.35pm. Okay laa jugak.. At least dak gedik bule titun. Tapi titun-titun pun, kalau time turbulence, even sket pun, mesti kena angkat dia. Time tu memang dia mengamuk laa kan. Haih. Hopefully everything goes well.


Eh.. dah terpanjang pulak cite kat sini. Perginya belum lagi. Okay.. sambung next entry lah. Hehe.

6 comments:

  1. best kan GD! baru pergi sana bln 5 haritu..tp dah rindu nak ke sana lagi..hehehe

    klu free, jemput join GA. :)
    http://sfaezah.blogspot.com/2014/07/giveaway-ole-ole-kota-singa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke pegi ye.. cuaca best tak? :)

      Delete
  2. Waaaa..Mine next year kot..This year macam bz..Nanti dah pegi sila review..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay.. nanti simpan duit tau.. best gila shopping kat sana. muraaah

      Delete
  3. beraya di oversea la ye..

    ReplyDelete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...