The Entourage

Tuesday, 3 July 2012

Aisyah Dalila, Si Bidadari Syurga

Lamanya tak update. I blamed it on Saudi Airlines. And Air Algerie. And also Ansett Aviation for holding me back from updating my blog. Kerja banyak gila. Ergh. Time-time ni memang rasa nak resign je. Pergi kerja, balik kerja, masa makan, sebelum tidur asik ingat kerja. Kejap nak audit.. kejap nak buat surveillance visit. I wonder what are they really looking for? Ergh. Cepat laa habis semua ni plis plis plis.. Nak hapdet blog! Okay, stop complaining. At least ada kerja. Kan?

Just a short one.

Wanted to send my condolences to an old friend of mine whom we shared room together while we were studying at MMU, Nurul Huda Alias @ Nunu for her lost. Her daughter just passed away yesterday at 2pm. Yang sedihnya, she was just 11 months old. Sigh. I feel for you, Nuu. I'm not going to say I know how you feel here because I'm not a mother yet and I'm not the one who lost a baby.. no one knows how you really feel except they really experienced what you're going through right now. But my heart aches for you. Really. I really feel sad and devastated when I hear the news last night.

She was an adorable girl. Sempat visit dia and dukung dia. Tu je yang buat aku kurang terkilan. But still, we felt the lost. We really are. Nuu, jangan sedih sangat. Whatever happened adalah ketentuan daripadanya. Jangan sedih sebab Aisyah dah pergi tinggalkan ko tapi bersyukur lah sebab Allah sempat pinjamkan dia kat ko selama 11 bulan untuk buat ko dengan Pidut happy. I bet she is happy and smiling now with Him.

Dia dah jadi bidadari syurga. :)

Semoga tabah, Nunu.

Aisyah Dalila Firdaus 27th July 2011 - 2nd July 2012


12 comments:

  1. alfatihah.ada insan yang tunggu di syurga..

    ReplyDelete
  2. Takziah kepada keluarga si kecil ini. Allah lebih menyayanginya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Bie.. sama2 kita sedakahkan Al-Fatihah ye..

      Delete
  3. bergenang airmata baca...alfatihah..semoga roh nya ditempatkan di kalangan yang solehah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih kan, Nurul.. Siapa sangka dia nak pergi.. Tiba2 je pengsan kat nursery.. Thanks, Nurul.. Amin..

      Delete
  4. al-fatihah..kesiannyeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks yayang.. Al-Fatihah.. Jenazah dah selamat kebumi dah kat Jengka hari ni.. I pun sebak sangat bila dengar pasal ni.. haihh.. bila Dia nak amik, bila2 masa je.. tak kira tua atau muda kan..

      Delete
  5. alfatihah.. =(. sedih ok.. what happened to her dear??

    ReplyDelete
    Replies
    1. taktau laa.. tiba2 mummy dia dapat call from nursery cakap dia pengsan. pastu kat hospital doctor sahkan dia meninggal. mummy daddy dia tak nak buat post mortem, so memang tak tau apa exactly yang terjadi.. haih kesian sangat kan.. Al-Fatihah..

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...