The Entourage

Friday, 27 July 2012

Solemnization Update: Door Gift (Personalized Doa Booklet)

Happynya rasa skang ni..

Dalam beberapa minggu ni banyak benda-benda kawen yang dah nak settle. Walaupun aku nak kawen lagi 5 bulan ekeke. Alhamdulillah. Memang kalau bule nak settlekan awal-awal pun. ene takde nanti susah aku nak bergerak mencari barang-barang kawen. Lagipun nanti dah dekat-dekat nanti senang laa sket. Tak rushing-rushing (walaupun aku tau confirm akan ada benda yang kena rushing jugak). I'm so glad I started the wedding preps as early as January. :)

My solemnization door gift dah nak siap. The draft is ready (yeayy!). And really happy with it. Pandai Aini design. Theme nikah aku adalah peach and cream. So dia draft muka depan buku doa tu ikut theme kaler aku.

The Front Page

Lupa pulak nak cite, aku buat buku doa ni kat Cute Creative Creation. Tak silap aku Cute Creative Collection ni adalah nama baru jugak dalam design-mendesign door gift ni. Tapi, kerjanya sangat cantik. Korang pergi laa kat blog dia untuk tengok design-design dia yang lain. So sweet taw.

Harga sebenar buku doa ni adalah RM1.60 sekeping. Tapi disebabkan aku beli time introductory offer hari tu, aku dapat sekeping hanya RM1. Yessss.. RM1! Hehehe.. berbaloi-baloi! :D Tapi skang dah takde dah. Skang sudah bertukar kepada harga asal ye kawan-kawan :D

Masa nikah aku nanti, door gift ni akan disertakan sekali dengan seutas tasbih 33 biji berwarna peach. Juga akan di-DIY oleh diriku sendiri. Rajin tak rajin laa kan. Dah beli pun loose beadsnya. Tinggal nak sambung dengan tangsi je. Tak sabar nak tunggu buku doa ni siap. Lepas tu bule start cari pouch or paper bag untuk door gift pulak. Weehuuu!

The Back Page

11 comments:

  1. ohhhh yang ni ye pilihan dia hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh iyeeee.. yang ini lah diaaa :D

      Delete
  2. kalau yg non muslim mcm ne zila?
    bg yg ni jgk ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni untuk nikah, huda. nikah memang suma muslim je kita invite. sebab tu laa bagi ni time nikah pun. hehe buat kat masjid lagipun

      Delete
    2. ohh patut la pun. heheh mcm tu ok la hehe

      Delete
  3. at first xfaham sign yg utk back page tu...
    sib laa dpt faham.. sbb tanda 'E' dgn '&' almost sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. haih tuh laa.. mula2 rasa macam okay.. tapi bila tengok balik macam pelik.. tapi nak tukar, aini tu dah proceed pergi print. haish.. takpelaa sib baik laa yang slacknya kat belakang

      Delete
    2. xpe... org mungkin akan igt tu corak yg jd signage utk anda b'dua...
      hehehe
      corak kerawang2

      Delete
    3. corak kerawang2??? hahahah.. takpelaa.. tak kisah laa.. dah print pun.. yang penting isi dalammnya hehe

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...