The Entourage

Thursday, 19 July 2012

Mini Pelamin: Order From Nina, Bandar Putra Permai

Okay dah lama nak buat entry ni. Hari tu buat review sket je (teaser laa konon-konon). Tapi dok tunggu gambar tak transfer-transfer dari camera Irfan. Finally dah transfer. Pheww.

So, on the 30th of June, kami pun pergi lah memasang pelamin kat rumah Nina yang dah jadik Puan dah skang. Since kitorang takde van/lori, kitorang pun bawak laa dua kereta untuk mengangkut barang-barang. Barang yang jadik banyak tu sebab Nina mintak buatkan pelamin dan hantaran sekali. tu yang penuh kereta dengan barang-barang. Kereta aku pulak alahai cumelnya ekeke.

Sampai-sampai je kami pun terus terjah.

Menyusun Bunga-Bungaan Untuk Atas Pelamin. Dengan Berhati-Hati Bagi Tak Nak Senget :p

Aku paling suka tang kepala pelamin ni. Penuh aku buat dengan hydrangeas kekeke. 

An Si Pembuat Hantaran
Masa ni An dah relax dah sebab hantaran most of them dah pre-fixed kat rumah. Tinggal tambah sket-sket je lagi final deco.

Bersepah Rumah Orang Aku Buat

Masa ni daddyku tersayang tengah screw stage pelamin. Stage pun baru uols. Bukan stage katil ikea yang aku guna untuk pelamin aku aritu kekeke. Kalau takde abah, memang aku rasa tak jadi laa pelamin tu rasanya. Thank you so much for supporting abah :)

Tak Habis-Habis Lagi..

Dan Lagi..

Stage & Lighting Ready!

Abah memang dari dulu sangat terror tang bertukang dan berelektrik (bule gitu?). Memang dari dulu kat rumah aku, tak pernah ada electrician datang. Kalau ada problem, semua disolve oleh abah. Caya lah Abah!

Gigih Tak Aku?

The Deco

Deco untuk pelamin aku guna crystals biru, hijau dan putih untuk digantung kat backdrop pelamin. Nina mintak pelamin dia banyakkan warna putih, so aku memang minimizekan deco yang berkaler-kaler. 

Untuk belakang pelamin, aku tempatkan lantern-lantern warna baby blue supaya bila lighting memancar, dari depan akan nampak macam ada lampu kat dalam lantern tu itself. Berjaya! :p

Kiri kanan pelamin pulak aku letakkan cushion kecik-kecik warna biru dan hijau. Bunga memang Nina request untuk letak semua bunga putih. Cushion duduk juga putih. Nampak suci murni gitu :)

Siap!

Akhirnya setelah dekat 3 jam bertungkus lumus, siaplah pelamin Puan Nina kita. Alhamdulillah first job pelamin aku berjalan lancar. Aku sendiri rasa puas tengok outcome pelamin tu. Nama pun pelamin budget, kan? :)

Dua Beradik Mengong

 So, kalau ada sesiapa yang berminat dengan pelamin budget ni, bule email terus kat gina1983@yahoo.com. Tanya je apa nak tanya. Saya juga budak baru belajar :)

Thank you Nina for your trust! :D

8 comments:

  1. wah cun la..
    nti wedding zila buat sndiri ke?? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekeke.. tengkiu ciksusu.. tak laa awak.. nikah kita buat laa mini pelamin.. untuk reception tak.. sebab takde budget nak beli tiang2/frame2 yang besau tuh :p

      Delete
  2. zila.. sangat berbakat.. hehe.. boleh kembangkan lagi ni :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekeke.. bule laa sket2 bie.. tuh laa plan memang nak mengembangkan bakat.. tapi belum ada potential customer lagi lepas pelamin Nina ni.. orang takut sket nak hire orang buat pelamin yang baru2 hehehe

      Delete
  3. salam ziela. i zalia b2b from melaka. nak tanya u. kepala pelamin yg bunga2 atas tu,u guna batang kayu kan? u gantungkan dia mcm mana yer kt dinding? nak try buat mini pelamin sndiri tp not really confident. tp tgk u buat, mcm bole buat huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Zalia.. backdrop tu tak gantung kat dinding.. dia melekat sekali kat stage pelamin :) tapi if rumah u sendiri, bule je u screw backdrop tu kat dinding. or u bule beli backdrop stand kat supplier pelamin. memang dorang ada jual. or bule juga sewa rangka pelamin dengan i ekeke :p

      Delete
  4. Hi zila, nak tnya boleh tak sewa kan stage tu? Boleh tak email saya di izzawida87@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Izza, dah email dah. dapat tak? :D

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...