The Entourage

Tuesday, 28 August 2012

Baju Tunang: Order From Eja, Segamat

Alhamdulillah.. selesai raya maka selesai jugaklah satu lagi kerja aku untuk customer aku yang sorang ni. Eja mintak aku beads and pearls kan dress emerald greennya untuk dia pakai masa tunang nanti. Dia tak tau design apa yang patut dibuat kat baju dia, so dia mintak aku pandai-pandai pikir ada yang sesuai nak hiaskan dress dia yang shantek ni.

Nak tengok? :p


Since lace adalah kegilaan aku, maka aku pun patchkan border lace pada baju dan lengannya. Then aku hiaskan pulak dengan black pearls yang pelbagai size untuk nampak sibuk sket kat atas lace tu ehehe.. Then aku tambahkan sket silver beads untuk naikkan sket kaler hitam dan hijau tu.


Memang aku saje combine kaler hitam dan hijau untuk menampakkan exclusive kain emerald green ni. Nampak ke exclusive nya? ekekeke..



Alhamdulillahh.. selesai sudah satu lagi baju. Tak sabar nak mulakan projek terbaru. nak main lace lagi. Tapi kaler nak sweet-sweet sket, nak pakai lace putih pulak. Nak tengok? Dah siap nanti aku upload. Sabar ye :)

So kepada sape-sape yang memerlukan bantuan untuk menjahit beads, pearls and lace, tak kira laa untuk baju tunang ke, baju raya ke, baju biasa untuk jalan-jalan ke,  boleh laa email kat gina1983@yahoo.com or call terus kat 0129198861 ye. Saya sedia membantu. Cheers! :)

Thank you Eja for your trust! Nanti amik gambar tau!

26 comments:

  1. even sikit2 je gmbr nya... nmpk dah ke-exclusive-an nya...
    ada x p'kataan tu... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekekek bedal je.. janji paham. :p

      Delete
    2. combination warna tu cantik...
      insya-Allah, baju b'sanding pun mcm tu...
      cuma warna slightly different laa... turqoise + lace hitam

      nak buat baju kurung warna emerald green plak lah... t'jatuh hati sudah~

      Delete
    3. hehhe kaaan.. kita pun rasa nak buat baju kaler ni jugak.. :p

      Delete
  2. cantik...kretif btol zila..ada can nk tempah ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke bule saje ain, nanti apa2 bagitau je k! :D

      Delete
  3. santekkkkkk!! suka tengok.. alangkah indahnya dapat kepakaran gini... hahaha... nmpk dah eksklusifnya tu dear... tak sbar nk tgk next project.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek tima kaseh.. bolehnya cik cha.. kita pun tade laa reti sangat, jahit selalu2 mesti ok lama2 :p

      Delete
  4. zila...cantiklah...pandai zila jahit bid tu...kalo akak buat tak tau lah jadi mcm mana rupanya...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek ala kak, kena buat selalu2, nanti mesti jadi cantik. test je kat baju2 lama tu. berseri jugak nanti :p

      Delete
  5. Hello..first time dropping here! Heee nice blog! Kreatif nyaaa you dgn beads tu sumaaa,sumpah kagum! Btw, i pon B2B,keep on sharing ehh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sophea! hehehe thanks! oh nice u r a b2b jugak. all the best in ur preps tau! :D

      Delete
  6. glammmmm baju tunang ko cik ila..

    ReplyDelete
  7. cantik, pandai zila wat.memang amik tempahan ye. boleh le linda nk tmpah utk baju linda nnti.

    *salam kenal dari linda. B2B from perak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi linda, tq hhwhhehe a'a kita mmg amik tempahan. mak menjahit, bila ada2 baju yg nak di beads kan, dia sub ler kat kita ekeke.. kalau nak hantar, bagitau je k. salam kenal lina :)

      Delete
  8. Salam,

    kalo berminat ngan border lace leh tgk my blog
    http://narizzcollection.blogspot.com

    TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh thanks narizz.. dah tengok dah.. cantik2! nanti kalau ada lagi stok baru bagitau ye! :D

      Delete
  9. cantiknya hasil keja zila..anyway dear,sy dh follow awk,tp entry2 awk lngsung xmasuk dlm dashboard sy..sy terlepas byk bnd kat sini :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Cik Saila.. kita pun dah follow awak. hmm cuba try refresh kot2 ada keluar.. btw, baju resepsi awak sangat cantik! pasni nak gi cari lebihan2 lace kat jakel! thanks for the idea! :DDD

      Delete
  10. waaaa....selalunya amik masa baper lama utk jahit beads kat baju? akak nak hantar ni...tp nak pakai lambat lagi la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kak.. hehe.. kalau ada patch lace dgn beads, dalam 3 minggu siap laa. boleh2 hantar laa.. akak dok mana?

      Delete
  11. Promosi border lace
    http://ailinnilzaboutique.blogspot.com/2012/09/border-lace.html?m=1

    ReplyDelete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...