The Entourage

Wednesday, 1 August 2012

What Happened To My Blog?

Tolongg.. tolongggggg.. toloooonnnnggggg..

Semalam Falsya aka bakal biras aku bagitau something is wrong with my blog. Katanya ada virus.. huwaaa.. dia cakap ada pop up cakap virus tu adalah malware dari blog nurulaziyana.blogspot.com. Not sure which blog is that but I'm assuming that blog macam dah lama tak active kot sebab tu dah jadik sarang malware. Plus, macam rasa tak pernah baca pun update dari this blog.

Patut laa macam senyap je blog aku takde pengunjung. Huwaaa sedih aku.. tapi yang peliknya aku bukak blog aku sendiri kat opis macam takde apa-apa pulak. Tak paham aku. So, her advice was to remove that particular blog from my list. Sudah pun dibuat semalam. Tapi bila aku balik rumah, aku try bukak blog aku sendiri as visitor.. tu diaaaaa.. keluar pop-up itu. Huwaaa sangat stressss.

Baca-baca instruction from Blogger, katanya consider deleting all your entries and remove all your bloglist. What? Whaa.a..a.a.aa...at? Bloglist sudah diremove semuanya (mintak maaf ye semua.. tapi akan dikumpul semula blog kawan-kawan). Tapi entry tak mungkin aku delete. Kalau delete baik tutup blog terus.

Sedih.

Ada sesiapa yang pernah kena tak benda alah yang menyusahkan ni? Help needed please.. tolonnggg.. tolonggggg.. :( :(


25 comments:

  1. i buka ok je..xde malware ponn

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke? fuh maknanya dah ok kot.. sebab i dah remove semua bloglist ni.. haihh.. nak kena kumpul balik laa ni. nanti i follow u balik k! thanks Cik Tqah! :)

      Delete
    2. Cik Tqah.. i dah follow u :D

      Delete
  2. Eh ok je buka. Takde pun keluar menatang malware tu. Takutnyaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillahhhh.. dah ok kot sebab dah remove semua bloglist. awak pun kita dah terremove skali huwaaaa.. sorry yeee. nanti kita follow awak balik tau!

      Delete
  3. sian nye dear..xpe2..try follow dulu instruction to remove malware to ok...temao sedey2 ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm dah follow pun instruction tu. dah kosong pun bloglist kita haih... nanti kita follow awak balik ye :D

      Delete
  4. dh ok dah zila ;)
    owh patut la hilang sorg follower..haha
    zila pnye keje ek :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekeke tuh laaa terpaksa laaa hehehe.. alhamdulillah dah ok dah. pasni kena collect balik suma bloglist. jap lagi kita follow awak balik yeeee :DDD

      Delete
  5. okey je buka... takde apa2 pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillahhh dah ok laa tuh kot.. ekeke tima kaseh awak. sat lagi saya follow awak balik k :)

      Delete
  6. ok je ni xde ape2 pun

    selalu nye buang je link yg bermasalah tu je


    jgn lupe link i pule yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laa.. semalam dha buang satu link tu je. bila bukak, still ada lagi. geram betul. tu yang i buang je semua tu. ekekek no worries.. tengah nak memfollow balik semua ni :D

      Delete
  7. pttlh smlm xblh masuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laa.. hari ni dah ok kan pinky?

      Delete
  8. aah la zila, smlm x boleh masuk..nasib baik arini da boleh masuk balik..yeay! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke? hari ni dah boleh kan? dah follow awak balik dah :)

      Delete
    2. Salam Zila
      Kesiannya.

      Singgahlah ke blog saya, banyak kisah kembara yg menarik:
      htpp://nota-kembara.blogspot.com

      Delete
    3. Salam.. thanks.. sudah follow.. banyaknya cerita2 menarik :) nanti kena baca satu2 :DDD

      Delete
  9. ooohh baru rina tau, selalunya klu kita buka certain blog kuar warning malware tu maknya blog org tu yg bermasalah eh..bukan kita punya kan? nasib baik sbb pernah buka blog org dan kuar benda alah tu...tQ for information...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a bukan kita punya.. nasib baik laa google akan bagi notification macam tu. kalau tak.. haish..

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...