The Entourage

Wednesday, 16 April 2014

Vietnam: Jalan-Jalan Sekitar Ben Tanh

Sebelum keluar haruslah selfie.Dak gedik dah bule duduk on his own dah. Tapi still kena support kat belakang sket. Happy aku tengok. Hensem tak dak gedik? Sampai ke Vietnam tau sampai rompers Ralph Lauren nih. Thank you Mak Long Falsya!


Mummy pun nak join jugak. Tangan tu laaa.. adeh.. asik masuk mulut je. Sedap sangat agaknya.


Sebelum keluar, kasik perut dia penuh dulu. Bila perut dah penuh, mata pun kuyu dan layu. Seperti contoh di bawah ekeke.


Sorry tak banyak gambar sekeliling yang aku snap. Maklumlah bila ada baby, tangan dok busy menda lain. Bandar dia lebih kurang gitu laa. Banyak motor. Dan jugak berhabuk. Serius berhabuk. Kalau tengok locals, memang mostly akan pakai mask. Mask yang sangat kalerful. Cantik-cantik patternnya. Tapi aku tak beli laa kan. Nak buat apo? 


Terjumpa pulak Tous les Jours kat sini. Dasat kat Vietnam ada kedai ni. Mesia pun tade. Ingatkan Tous les Jours yang kat Paris tu. Rupanya rip off je ekekek. Jenguk-jenguk ke dalam, cuma ada roti-roti dan kek-kek je. Ala-ala bakeri laa. Macarons satu pun tade ekeke.


Mama menunggu kat luar dengan dak gedik. Panas masa ni. Tapi nasib baik travel stroller dia ada head cover yang sangat luas lagi besar. Ni antara plus point yang aku suka kat stroller ni. Kalau harap Graco dia, alahaaai.. sket je tutupnya.


Okay dah. Nanti sambung lagi. Karang banyak-banyak takut korang malas baca. Bye!

4 comments:

  1. ala...sambung lagi cite travel ni..xsabar nk baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okok nanti ktia sambung lagi okeh!

      Delete
  2. Geram betul tgk budak bambam nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh.. skang dah tak bambam sgt dah. asik dok nak melompat je kejanya.. badan pun susut

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...