The Entourage

Tuesday, 20 May 2014

Of Baby Fair

Helloooo everybody!

Siapa pergi Baby Fair last weekend? Aku pergi. Memang aku dah aim dah sebab banyak barang nak replenish. Aku pergi hari Sabtu. Umang aiiiii orang jangan cakap laaa. Ramai giler! Dah kata pun kat Mid Valley kan. One of the best Baby Fair kat Malaysia la. Memang semua orang tunggu Baby Fair Mid Valley.

Aku pergi dengan Irfan. Aku bawak stroller and carrier. Sebab bila dah membeli, memang penuh tangan laa kan. Pastu bila berjalan dengan tangan penuh di tempat orang yang ramai, memang barang ko akan tertinggal kat belakang. Last-last ko yang stress. So di situlah kegunaan stroller. Bukan untuk letak baby, tapi untuk letak barang ekeke. Dak gedik diletakkan dalam carrier. Lagi senang nak berjalan. Dia pun tak bising sebab dok melekap sampai tertido-tido dalam carrier. EHehe.



Suka hang no dah pandai duduk. Tak nak bersandar langsung. Eksyen. Seat belt pun kena pakai 3-point je.



Masa ni dah habis pusing dah. Singgah makan sebentar. Suka sangat menepuk meja.


Sekali.. leka punya leka, terus ditakuknya meja tuh. Adoiiiiii laah anak. Mummy samak mulut tu mauuu?



Mummy tumpang selfie sekali. Hekhek. Masa ni lapau takleh belah.


Perasan nak makan food orang tua. Makan puree pun tersedak-sedak, ada hati nak makan ribs. 


Ni lah ayahchik dia. Tukang bawak kereta dan tukang tolak barang hehehe. 


Inilah hasil tangkapan aku kat Baby Fair. Nampak tak kenapa aku perlu stroller hahaha. Barang ni campur-campur sebenarnya. Lepas settle kat baby Fair, aku gi melawat kedai-kedai baby jugak. Dan-dan ler time-time tu diorang ada buat sale macam-macam. Mencik.

Meh share korang beli apa.

10 comments:

  1. pergi gak..ramai nau orangnye..pening kepala duk dlm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sangat ramai sampai tak larat.

      Delete
  2. yg cereal tuh mcm sama jeeeee kiteeeee...i pun beli gak pastu dpt gift fisher price tuh..yeayyyyy!!..ahahha..i xlama babe kat situ sbb i menyirap..i xleh tmpt crowded2 nie..i cepat tempered..semua org i langgar..kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yeke sama woweeee.. i sbnrnya cam nyesal beli rm60 je. patut cukup kan rm120 bule dapat dua ekekek. tamak haloba. tapi mmg pun, emyr makan byk kot. sekotak tu cepat je abis nya

      Delete
  3. sy pergi hari jumaat pun mau sesak napas.... fuhhhh semangat
    nasib laa xbyk brg yg di cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh jumaat pun penuh.. aduhaiiii

      Delete
  4. Replies
    1. kihkih.. baby fair macam2 promo ada.. tu kita suka pegi.. muraaaah

      Delete
  5. Handsomenya anak bujang tecik ni.

    ReplyDelete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...