The Entourage

Thursday, 11 June 2015

Interview

Kebizian untuk hari ini. Ni adalah salah satu responsibility aku kat opis yang telah bertambah di atas bahuku ini.


Interviewing potential candidates for staff replacement in my department.

Dulu aku sangatlah bercita-cita nak jadik HR. Nak handle recruitment. Sebab tuh laa aku study BBA pun. Tapi Allah gerakkan aku untuk buat engineering. Aku redha dan pasrah je. Semua gerak Dia ada sebab. Aku percaya tu.

And now, dah terbukti. Walaupun aku kat engineering department, Dia masih bagi aku peluang untuk merasa jadik recruiter hehe. Walaupun hanya untuk department aku je. At the same time, Dia gerakkan aku ke engineering supaya aku belajar lebih banyak lagi tentang benda-benda yang diluar bidang aku, Kau kan memang nak sangat belajar kan. Haa amek. Haha.


HAhaha.. ni laa salah satu yang kena ragging dengan aku. Adik kawan aku datang interview. Memang aku sakat laa kan kihkih. Tak laa teruk mana pun. Kasik dia nebes sket je. Hehe.. Oh well, we have all been there, done that kan. Lepas ni kalau aku tukar keja, siap ler kena drill dengan soklan macam-macam. Masa tu baru laa tau perasaan.

But. It is still a long way to go ler. Not planning to change my job as of now. :D

2 comments:

  1. Nak minta kerja boleh...Hihihi...=P

    ReplyDelete
  2. Assalam zila,
    nak interview jugaks he3

    ReplyDelete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...