The Entourage

Friday, 16 November 2012

Johor Trip: Durian!

On the way back to KL from Azila's wedding, memang dah plan nak pergi JPO. (Weeeee!) So kami bertiga pun tukar ler baju siap-siap. Takkan nak bershopping dengan baju kurung kot. Tak selesa pulak nanti. Heeee.

On the way nak ke JPO tu, kami lalu ler jalan kampung. Seronok sangat lalu kat situ. Dah lama tak tengok pemandangan kampung. Sekali terpandang pulak gerai durian kat tepi-tepi jalan tu. Banyak pulak tu! Takleh jadi. Kena berenti.

Sangat terkejut bila tau harga durian kat situ.

Sekilo hanya RM2.

RM2 SAHAJA!

Believe it or not?

Believe it :|

Syah & Dak Gumuk Yang Comel Looking Excited

Denghiaaaaaan

Sebakul ni RM10 Je. Bule Buat Durian Crepe 1000 Bekas :|

"Dusun Pajak Ni," Kata Pakcik Itu.

Jemput Tengok :DDD

Ommmm Nommm Nommmm Nommmmm!

Huda Tak Makan Durian, So Keja Dia Jadik Official Photog Ekekeke

Bule Masuk Budak Ni

Second Round


Minggu depan nak gi lagi cari durian murah. Huh.

18 comments:

  1. Ohhhh... Oohhhh.. Sedappnyaaaaaaa!!! Murahhh plak tu! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesssss sangat sedap and the best part is dia sgt murah... geram betul tau. Nasib baik perut dah kenyang makan kenduri. Kalau tak memang dah borong habis dah ekekeke. kl jangan harap ler dapat harga gini

      Delete
  2. Perhhhhh........ Terkecur dah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa sorry ler buat awak terkecur :p

      Delete
  3. kalau mak ed buat kuah durian.. nyum2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap pun kuah durian kan. bestnyaaaa. memang nak bawak balik pun plannya. tapi wife kawan kita tu dia tak makan durian. so kalau nak bawak balik, penuh ler dlm keta bau durian. pening pulak cik kak tuh kang. so tak jadi borong. haishh

      Delete
  4. sedapnya durian....

    amboi bakal pengantin ni....jangan makan durian byk2 nt panas kat atas pelamin...hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke takpe pinky.. ada lagi 43 hari lagi ni. sempat sejukkan badan balik sebelum naik pelamin ekekeke

      Delete
  5. memang sgt murah, kalo kat kmpung memg mcm tu, aklo da byk sgt durian dorang jual murah je. Linda x mkn durian, xsuke sgt dgn durian. Tapi dpt tunang yang hantu durian, sabor je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekke nape tak makan durian linda? sedaaaaaaaap tau! tuh laaa memang murah pun kat sini. geram tau tgk. tapi durian2 kampung je laa.. tak jumpa pulak gerai2 yang jual durian2 'branded' ekekeke

      Delete
  6. Keliling rumah mak mertua Sue kat Perak ni banyak pokok durian...Minggu ni je setiap hari kot makan..Bila tengahari mula la xsenang duduk sbb panassssss!! haha...

    Makan durian yg lemak2 rasanya sgt syokkk~~ :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaaa yekeeee??? Bestnyaaaaaaa! Heaven of Durian laa gitu! Mesti banyak buat gula durian, tempoyak, lempok suma kan? Bestnyaaa.. nak datang bule?

      Delete
  7. awakkkk!!!!!..u look so kurus!!..me so jealous okayh!!!...hahaahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha baju hitam tu instant slimming! jgn terpedaya plis! ekkekeke. eh babe, congrats tau! ehem ehem. soooo happy for u! :DDD

      Delete
  8. Thats is what kg can offer!

    ReplyDelete
  9. duriannnnnnnn
    nakkkkkkk
    nak duriannnnnnnnnnnnnnnnn
    *lapairliur*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhehehe cepat cari cepat! nanti kempunan! :DDD

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...