The Entourage

Friday, 30 November 2012

Johor Premium Outlets!

...28 DAYS TO GO!

Aduh duh duhhh.. banyak sangat ni cerita yang nak di-entri-kan.. but too little time ler.. haish.. sabar ye kawan-kawan.. akan ku upload kan sedikit demi sedikit.. kalau terbackdate sket takpelaa kan? Sekadar untuk simpan sebagai kenangan dalam blog aku ni..

Gambar Yang Ni From Google Je Ye. Too Excited Nak Shopping Sampai Lupa Nak Snap Gambar.

Trip pergi JPO ni adalah trip time aku pergi wedding Azila hari tu kat Pontian. Memang dari KL dah ternanti-nanti time nak berkunjung ke tempat yang serba murah ni. Sebenarnya dari time dapat tau Azila nak kawen lagi dah plan dengan kroni-kroni ekekek. Sebab dah alang-alang sangat kan. Pontian dengan Kulaijaya tu tak jauh nanti, memang you have to pass by Kulaijaya ler kalau nak ke Pontian tu. Aku pulak memang tak pernah sampai. Dari zaman ene ada kat sini lagi selalu ajak dia. Dia pun sangat-sangat laa teringin. Tapi takde kesempatan sangat. Ada je aral yang melintang.

Finally tahun ni dapat gak aku pergi. Memang simpan duit singgit sehari nak pergi JPO nih ahahaha.

Linda & Hany With Their Catch

Gambar tak banyak aku snap. Sebab too busy mencari good deals. Masalahnya semua kedai aku masuk semuanya good deals. Pening kami. :|

Linda Siap Beli Beg Tarik Sebab Dah Tak Larat Nak Pegang Banyak-Banyak Paperbags. Haish.. Linda.

Kat sini siap ada foodcourt yang besar. Gambar makan takde pulak sebab lapo benor. Lepas habis shopping semua, singgah ler makan kat situ. Hte food is not bad. Not that expensive either. Just like any other food court. But the place is nice. Cantik. Choice pun sangat banyak. Rambang mata jadinya.

Bag Orange Yang Paling Depan Tu Je Hantaran Untuk ene. Lain Aku Punya Muahaahhaa!

Overall, what I can say is.. barang-barang dia memang murah dari market/mall price. Everything is slashed up until 50%-70% discount. Memang gila laa kalau korang datang sini. But kalau nak datang sebenarnya timing mesti kena. Most of the item yang cantik dan murah memang cepat je habis size. Banyak benda yang aku pegang yang dah takde size aku. It's either too smal or too big. But no harm coming and browsing. You never know what you'll find. :)

The Newleywed :)


Dari siang santak ler sampai ke malam kami kat sana. Berpusing-pusing macam orang gila. But the bargain memang to-die-for. Sangat murah. Kira kalau korang nak pergi sana just for the sake of shopping pun, memang sangat lah berbaloi. Macam terpikir jugak nak pergi lagi. Told ene about it. Tapi ene suruh bawak bersabar dulu. Dia tau bini dia dah dekat-dekat gila kat sini. :p

Dah Malam Baru Sempat Nak Snap. Bye JPO.. See You  Soon! :D

ene told me about this one factory outlet just like this kat Hong Kong, only bigger. Most Malaysians yang pergi sana semua cakap it's waaaaay cheaper than JPO. Hmm.. should check that out. And should save RM1 sehari juga sebelum pergi sana. Tapi tinggal sebulan je lagi before our honeymoon. Cane? :|

23 comments:

  1. x pernah pi JPO lagi...rasa mcm x sanggup plak..hehehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekeke kenapa pulak tak sanggup? :p

      Delete
  2. babe!!!!!!.....i pun tingin nak gie JPO nie ngan iwan..itu hari gie Singapore ramai2 mmg plan nak gie tp xberkesempatan..sobsssss..what!!!..HK more cheaper?!!..okayh..i'll wait for that!!..next year punye trip!!!..cant wait..nnt kite gie shopping sesama wokeh bebeh!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy! wokeyy bebeh! nanti ktia shoppnig sesama k! tapi kalau free2 ajak ler cik abang berziarah kat jpo. best jugak taaaau :D

      Delete
  3. Nana dah naik bosan pegi kat sana. kalau dah tau nak pegi mana balik2 JPO. Tapi pegi jalan2 cuci mata je. barang2 memang murah tapi old fashion sikit kan? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe rasa mcm takde sape perasan pun old fashion. :p

      Delete
  4. tak pnh smpai lg...teringin jgk nk pegi cuci mata....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila2 datang laa jalan2 sini :)

      Delete
  5. Zila, mmg cheaper than normal shop mall ker??sbb ape ek??die ade season ker??cm skang kn mega saLe, so mmg cheaper La kan..tp kLw g bLn 1 ker, bLn 3 ker (motif skip bLn 2???hahaha) still same ker or ape??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup yup memang cheaper than harga kat mall. sebab dia barang2 yang dah out of season. so dia jual cheaper laa. dia takde season. memang throughout the year dia murah. so bila2 dtg pun murah :DDD

      Delete
  6. bestnyaaaaaa! zila, u byk pergi tmpt best2 la! haha..bw lah sy jugak..kehkehkeh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekeke jum jum kita gi skali nak! :DDD

      Delete
  7. zila,

    serius ke JPO cheaper than KL?
    dgr2 mcm org kata lebih kurang..
    kalau serius more cheaper, mmg nk shoot ke sana je hjg taun ni..
    since family ayh i pun ada je kat pontian and jb..
    tiap2 thn blk raya sana..
    tp tak terpikir pun nk sggh JPO raya ritu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe jgn dgr ckp orang. pergi n judge sendiri. lain orang, lain pendapatnya ye tak? tapi, to put it short, flats kat vincci bule dapat as low as rm10 sepasang. murah ke tak tu? :P

      Delete
    2. wehhhh
      gila murahhhhh :D

      Delete
  8. Dah lama x ke Johor. last pergi tahun 2009 dulu. Lama kan? Tunggu adik ipar konvo tahun depan, leh la pergi melawat. Cm best jer tempat ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe mmg best pun. sebelum pergi tu simpan duit banyak2 k :)

      Delete
  9. rmi ckp JPO ni murh.. teringin ye nk shopping sne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah pun dhiera. nanti try laa pergi. tengok harga2 yang sentiasa runtuh tu :P

      Delete
  10. wahh seronoknyer shopping sakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheh bestttt.. mari laa perg! :D

      Delete
  11. Replies
    1. hikhik seronok jugak! dah lama tak shopping sebenarnya.. asik simpan duit utk kawen je. tu yg balas dendam tuu :P

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...