The Entourage

Wednesday, 28 November 2012

Tiket Murah!

...30 DAYS TO GO!

Sape-Sape Yang Tak Grab Lagi, Grab Them Fast! :DDD

AirAsia 11th anniversary is coming really soon! It's next week! Email invitation for the party pun dah keluar. It's gonna be at the Sunway Lagoon Surf Beach this year and the theme is Mardi Gras! Weee! Bikini dan nenas di atas kepala ke nanti? Ekekeke :p

Everybody knows when there are anniversaries (regardless AirAsia or AirAsia X), there will be nice promos going on. Anybody manage to grab any cheap tickets? I did. TIGA lagi! Hahaha. Tamak hokey. Suma date murah aku grab.

And yesss.. it's dirt cheap! Only RM0.11! It's in the conjunction of AirAsia 11th birthday laa of course.. sebab tu laa RM0.11. Route? Mana lagi.. harus laa Hong Kong. Tanggungjawab tau melawat suami :p Yeah, yeah, I know.. I got cheap tickets whenever I fly with staff rate. Tapi yang ni gila murah weii. Cheaper than staff rate okay! Tuh yang tak tahan tu. Geram sangat, terus score hatrick! :p

Since I'll be frequently flying to and fro Hong Kong next year. So the cheaper, the better laa kan. Told ene about the sale and dia pun okay je. Dia yang suruh borong pun if I ever came across any cheapo tickets to Hong Kong. Sian dia keseorangan kat sana :) All in all, tiga-tiga tickets yang aku dapat, aku hanya bayar RM77.11 each je to Hong Kong. Murah, kan? Even staff rate pun dah seratus lebih tau.

Tapi time aku beli tu kan. Ada incident berlaku. Sebenarnya aku beli empat tickets. The last one tu untuk ene balik sini. But agaknya terlalu excited meng-grab tickets, aku sudah tersalah masuk destination. Uwaaaa! Instead of Hkg-Kul, aku pergi masukkan Kul-Hkg. Nak bagitau ene sangat takut kena marah masa tu. Slow-slow je bagitau dia. Fuhh.. nasib baik dia tak marah pun. Just be more careful next time.. tuh je dia cakap. Weee. Alhamdulillah. Sorry Bf. Pasni, I'll be exxxtra careful. 

Haish. Burn satu ticket. Pasrah :|

25 comments:

  1. tak per...leh g honeybulan kat hongkong...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mmg tu je laa pun route nya skang ni. tade gi tempat lain dah :p

      Delete
  2. wah, super cheap!ecah beli early january masa sale hari tu, flight january next year..punya la nak murah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wahhh... ok laa tu. memang camtu laa pun ticket hunting kat airasia. hehehe. gi mana ecah?

      Delete
  3. Yeay! Bile pegi u? Total pegi balik berapa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm datenya 1 Feb, 1 Mar dgn 29 Mar. I tak beli pergi balik sebab yg i dapat ni kalau tiket pergi murah, tiket balik mesti mahal. mencik. sudahnya i beli one way je. nak balik, guna staff rate saje. :p

      Delete
  4. uwaa~
    nak melancong2... tiket tgh murah...
    tp nak kena settle down dulu life baru ni....
    xboleh fikir... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh awak honeymoon mana diyanaa?

      Delete
    2. honeymoon, pg Sabah last week...
      grab promo awal tahun itu hari (^_^)

      Delete
    3. ohhh pi sabah ke? bestnya! bule borong pearls! :DDD

      Delete
    4. betol3
      pearls murah2...
      tp yg rajin pakai b'baloi beli.. kalau mcm saya ni, xminat...
      paling2 pun beli brooch je.. hehe

      Delete
  5. Zilaaaaaaa!!!! Ziema tetiba eksaited setelah pasrah tak dapat booked tiket sebelum ni hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha wahh ziema dapat ke tak sudahnya ni? dapat gi mana? weee bestnya nak jalan2 :P

      Delete
  6. hehehe.comeL..!

    Ha, Zila kan staff, dorg xLeh do something ker??hoho

    (sorry.soaLan org jahiL.bajet kLw "staff" bLeh wat mcm2.hoho)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekeke.. bule tu mmg bule. tapi rasa mcm menyusahkan orng laa pulak kan. dah laa beli tiket paling murah. nak jugak semakkan diorang mintak betulkan. kekkee. takpelaa.. surpass je laa. lenkali kena hati2 :P

      Delete
  7. memang extra murah tapi tempat & tarikh yg imah nk g tak dapat murah. kena banyak cuba2 tarikh lagi! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haih.. mmg pun imah.. kalau dapat tarikh pegi murah, tarikh balik mesti mahal kan. pandai tau diorang ni buat sales. haish.

      Delete
  8. sale kali ni memang kebabom kan....kalau la dpt grab...huhuhu.....

    ReplyDelete
  9. Zila..i mmg loyal AA cstmer.. huhu...ader je sale..confirm grab..kaki bjlan la ktakan...huhu... sgt sedey bila dia dh ttp route ke europe :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe bestkan.. nasib laa ada AA. kalau tak, sampai bila2 ornag orang middle-class macam kita tak merasa nak berjalan jauh2 camtu :) oh europe europe wil be reopen in 2015 :p

      Delete
  10. Aku pon dh beli hihihi~ tapi g Johor je =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. gi johor pun berjalan jugak kan! :DDD ok laa tu gi legoland weeeee

      Delete
  11. ala...xdapek...sebb kawen lambat lepas tu ade exam =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh takpe2. nanti tunggu time dah dekat2 kawen nanti confirm ada promo lain :D

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...