The Entourage

Wednesday, 5 December 2012

Laduree, Paris!

23 DAYS UNTIL THE WEDDING!

Okay, I promised this will be the last. Pasni tak shopping dah! *Berjanji dengan diri sendiri*

Laduree!

Cantik tak? Cantik gila kan! Kiut sesangat sampai geram. Try laa cakap korang tak geram. Confirm tipu ekekeke.

Sweet Pink!

Rambang mata aku nak memilih yang mana satu. Sudahnya pink jugak yang aku pilih. Haha.. Pompuan habis!

Sour Plum! 

Kaler ni pun cantik jugak kan?

Lollipop!

Adik aku suruh belikan dia ni. Belikan? Err..

Classic Chocolate!

Tengok kaler-kaler macho gini mesti teringat kat ene. Tapi nak belikan macam.. takyah ler. Bukan dia appreciate pun. Sudahnya dia tanya, "Err.. nak buat apa ni?" :p 

The Range of Flavours

My love for macarons adalah sejak dari azalinya. Sangat-sangat suka sampai hantaran tunang untuk ene pun aku bagi macarons. So bila masa aku dapat tau yang aku kena pergi Paris last year, memang aku dah target untuk cari Laduree sampai dapat. By hook or by crook. Nak jugak rasa the infamous Laduree kan. Masa tu memang heaven gila laa dapat makan. Tapi sekarang ni kat Malaysia pun dah senang nak dapat.. Mana-mana pun ada jual. bezanya cuma sedap dengan tak sedap je :p

Sampai Jugak Akhirnya!

Meh aku tepek sket gambar tahun lepas kat Paris masa aku berjaya jumpa Laduree. Nak mencari tu alahai susahnya. Nak tanya orang, suma dok cakap perancih. Lalu kami pun ikut map saje. Memang melompat-lompat laa kan bila sampai betul-betul kat depan kedai.

Banyak Gila Choice of Macaron Towers!

Niat dihati nak beli sekotak then duduk kat Eiffel Park munching macarons sambil melihat keindahan kota Paris. Sangat best feeling nya. Malangnya mahal bebenor macarons ni untuk dibeli sekotak. Lalu kami beli ler sorang 3 pieces. Ekekeke. Cukup laa sekadar untuk merasa makan macarons di Paris. Alhamdulillah :)

24 comments:

  1. ko beli ke keychain tu? ctk gilsss okkey? tapi aku tak tergamak nak beli dgn harga ituw! zzzzzzz *tido!

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli! satu je pun. untuk kenangan kononnya ekeke.. tuh laa geram kot. aku amik yang pink. hahaa harga memang menyampah laa kan tgk. takpe, sekali ni je.. tutup mata dah click! :p

      Delete
  2. Replies
    1. besttt.. cepat2 ajak cik abang!

      Delete
  3. alahaiii..chomelnye keychain tu..syiok dah sampi Laduree..

    mmg tak sah klo g Paris ( french said Paree) klo tak ke laduree kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a.. kata pun macarons dari france kan. kalau tak beli byk pun, at least beli satu pun jadi la :))

      Delete
  4. best2....boleh jalan2 cuci mate hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tuh laa.. dah bersih dah pun ni matanya :Ppppppp

      Delete
  5. wahhhh...untung dpt gie sana kan..nak keje AirAsia X la mcm nie..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha mari2! tapi airasia x dah tak gi paris lagi skang :(

      Delete
  6. mmg geram!! chomels giler..

    ReplyDelete
  7. rad pilih Sour Plum! (mcm boleh dpt je pilih2 ni..)
    just nice je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke kan kan sour plum pun cumel juga.. tapi dah terbeli pink ekeke

      Delete
  8. hey u..haritu my hubby dpt friend request from his old skolmate..it turned out that his fren tu fiance u rupenye..what a small world!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dalila! yup yup.. i ada tanya dia about it.. mmg kawan skolah dia pun ekeke.. what a small world kan ;)) hey im officially inviting u guys to the wedding tau! meh alamat, i pos kad kat u :)

      Delete
  9. WOW. bestnya dpt pegi perancisssssss...... HIHI.
    Nana tak suka sangat dengan mende alah ni. manis sangat.

    bila la agaknya nak dpt pegi sana ek??? *mimpi jap la. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tapi ada jugak yg jual tak bape manis tau nana. sesedap rasa jek. ehehe. takpe nana, cepat2 simpan duit, satu hari confirm bule pergi! :D

      Delete
  10. bestnyer zila.. shoping n makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik.. takde laa shoppnig sangat pun kat sana. sket2 je :)

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...