The Entourage

Monday, 10 December 2012

Wedding Update: Teaser Baju Malam Berinai

Dah siap!

Basic Dress Without Beads adn Pearls

Pheww.. setelah jenuh menanti, siap jugak baju malam berinai aku. Sebenarnya tak plan pun malam berinai ni. Mulanya kain ni nak buat mock dress untuk dress nikah aku. Tapi since dah siap pun baju ni, buat je laa malam berinai. Aunty-aunty aku pun sibuk nak suruh buat malam berinai. Diorang nak bergambar-gambar. So layankan saje..

Beads and pearls belum tambah lagi. Nak kena pasang lace untuk baju nikah dulu. Lepas settle baju nikah, baru aku start dengan projek ni pulak. Ni pun untuk malam berinai je. Kalau tak sempat pun, bule laa pakai begitu sahaja with accesories and stuff. Yang penting baju nikah, ye tak? :D

22 comments:

  1. arghhhhh... Nana tak ada malam berinai. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe takpe.. tak wajib pun :)

      Delete
  2. rajin... btw, sangat suka ngan kaler ijau tu.. tgh in kan sekarang ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe turquoise. kita pun suka :)

      Delete
  3. wah3.maLam berinai!best nye!!!

    p/s : bLe Sya tgk wedd vids ke or cite "raikan cinta" kt tv tu kan, tang malam berinai La Sya perasan pengantin nye cm berseri2 laen mcm sket.Serius!xtpu..
    hohoho (motif beria nak convince kan Zila??haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahah kaaaan. kita pun suka sangat tgk raikan cinta tu.. dreammyyyyy je ekekee

      Delete
  4. nice colour! hijau turqoise ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup yup! hijau turquoise! :DDD

      Delete
  5. never turn down the opportunity to get a new dress! hehe. have fun on ur malam berinai dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah ene pun cakap benda yang sama.. 'eleee excuse nak dapat baju baru ler tuu' ekkekekee

      Delete
  6. cntiknyer...warna yg cntik...moga2 smpat tmbah beads..mesti lagi cntik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnnn kita pun mintak2 laa sempat tambah beads. aminnnnn

      Delete
  7. mcm jubah juga. cantik warna. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mcm je.. tapi memang dress sebenarnya :)

      Delete
  8. ye, betul3..yg penting baju nikah dulu..hehe kt kg. sy xde pon malam2 berinai nie..nape ek? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke mungkin lain family, lain laa caranya kot :)

      Delete
  9. selamat berinai! sekali je tau ada malam berinai dalam hidup....just enjoy the moment ok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laa sekali ni je ehehehe.. semoga semuanya berjalan lancar aminnn

      Delete
  10. cantik...sekarang org suka bt kaler selain pth da kan...xsbar nk tgok review psl wedding u nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tuh laa. time i nikah pun tak pakai putih. tunang i je pakai putih sbb mak dia nak sangat ekeke

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...