The Entourage

Thursday, 13 September 2012

Solemnization Update: Door Gift (Buku Doa Done!)

Yeayyy... akhirnya dah siap dah doorgift untuk nikah aku! Weeee! Aku pernah cite pasal doorgift nikah aku ni dulu. Baca kat sini dan sini. Alhamdulillah.. siap awal dari yang dijanjikan. Thanks a lot, Aini!


Masa tu Cute Creative Creation tengah buat promo untuk buku doa ni. Only RM1 each. How cheap is that! Aku memang dah lama plan nak bagi something yang boleh dibaca as doorgift nikah aku. Plan asalnya nak bagi yassin. Tapi tak berapa nak ada budget pulak.. Hehe.. So alang-alang terjumpa promo ni, terus laa grab.

Aku suka sangat kaler dia. Memang kaler yang aku mintak. Peach. Memang sesuai sangat laa bila digandingkan dengan tasbih buatan sendiri aku tu ehehe.. Alhamdulillah sangat barang-barang doorgift untuk nikah dah settled. Tinggal nak cari beg or plastik cumel je untuk pack tasbih and buku doa ni.

Rasa macam nak buat sendiri beg-beg cumel tu. Letak fabric flowers. Tapi macam tak sempat. Hmm.. ene ada cakap, tak perlu stress-stress.. aku buat banyak benda-benda DIY nih pun sebab aku suka crafts. Bukan sebab terpaksa. So buat je yang mana sempat. Yang tak sempat order/beli je. Tak perlu paksa diri. Nanti honeymoon penat, tak guna jugak kan? Tak enjoy langsung :p


Mula-mulanya quite sceptical jugak about this. Sebab too cheap to be true. Ehehe.. tapi pikir-pikir balik, try je laa.. tak try tak tau. Lagipun, aku cuma nak order 60pcs je. So, kalau rugi pun takde laa ralat sangat. Haha.. sukati je nak membazir.

Tapi Alhamdulillah.. everything turned out as planned. Aini kept her every promises. Alhamdulillah. Siapa-siapa yang teringin nak buku doa ni boleh tengok kat blog Cute Creative Creations ye. Skang ni dah semakin banyak design muka depan yang cumel-cumel tau! Geram sangat tengok. Tapi the price now is RM1.60 ye kawan-kawan ekeke..

20 comments:

  1. best nya.. best nya... best nya....
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestttt! senang hati dah settle satu bab ekekek :D

      Delete
  2. lega la tu...selesai 1 part...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh lega sangat. alhamdulillahhh

      Delete
  3. cute la..rasanya mcm nak tempah gak buat doorgift nikah..comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cumel punnnn. order laa murah je eheheh

      Delete
  4. Tak semestinya yang murah tu tak baikkan?Hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup yup.. betul! :D tak cuba tak tau

      Delete
  5. Replies
    1. hehehe dha siap semua tuh dah hanisah.. kita order 60pcs je utk nikah :D

      Delete
  6. Weee.. Cantik je doorgift awk, peach plak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe tq! sendiri tengok sendiri geram ekekkee

      Delete
  7. aww comel!!!!! sgt jeles la shaye dgn cik zila dpt brg shomel :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik... comel kan.. alhamdulillah.. ciksusu order laa jugak! :D

      Delete
  8. seronoknyaaaa.. cantik pula... nak nakkk.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik cha.. order laa cepat.. banyak design dah tau skang ni :)

      Delete
  9. Replies
    1. Nn, bule2! meh datang nikah kita. Siap dapat tasbih comel lagi ekeke :P

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...