The Entourage

Friday, 28 September 2012

Wedding Update: A Busy Weekend


Solemnization Theme
ene and i will be wearing peach. And our family will be wearing green. :)

Yupp.. lama tak update pasal wedding. Pheww.. this coming weekend will be one heck of a weekend. Dua minggu sebelum pun dah tau dah yang weekend ni akan penuh sepenuh-penuhnya. Mintak maaf kawan-kawan kerana mengabaikan korang sejak kebelakangan ni. Bukan tak nak lepak, tapi tersangatlah busy prepare wedding (padan muka, sape suruh nak buat sendiri semua).

This weekend someone is coming home. Yippie! And he'll be here until Tuesday. Double yippie! And we'll be seeing each other every single day for the whole weekend. Triple yippie! :DDD Dan sebab dia ada kat sini laa kitorang akan menjadi sangat busy this weekend sebab lepas ni, ene akan terus ke Hong Kong start kerja kat sana. Mungkin tak balik-balik dah sampai our wedding day. Haih.

Meh aku listkan apa aku nak buat this weekend. Isk dah lama tak busy-busy prepare pasal kawen dengan ene. Selalu prepare sorang-sorang je. Or dengan mama. Or dengan Azila. Minggu ni dengan ene. Can't wait :)

Saturday:
- Pergi pasar early morning nak cari seafood and barang dapur. Plannya nak masak-masak untuk ene. Sweet tak aku? Bersemut dah ni.
- Pergi Jalan TAR nak cari pre-wedding props. Tak sempat nak buat sendiri. Plus aku nak beli lace hitam. Ada orang order, nak beli butang untuk centerpiece reception aku and untuk handbouquet Kak Amira jugak.
- Buat laundry, please. Bertimbun dah oi.
- Cuci kereta, please. Debu dah dekat sejengkal.
- Amik ene kat airport. Weeee!
- Balik rumah. Mama nak ukur ene untuk baju melayu nikah dia.
- Lepas kenyang perut, detink time! :DDD Tak tau laa kul bape dapat start detink ni..

Sunday:
- Pergi makeup and blow rambut. Kat spa depan rumah tu je. Senang dekat.
- Pre-wedding photoshoot. Weee! Katne? Nanti aku reveal. :D
- Pergi Mimi Bridal nak buat second fitting.
- Detink time! But with a mission. Mau cari kasut and gelang untuk hantaran. Tak dapat-dapat lagi.

Monday:
- Tunggu ene datang, then off to Cyber nak gi matikan stamp untuk ujrah thingy. Baru dapat offer letter weh. Lambat gila. Pastu ene pun got some stuff to do there.
- Lunch date. Echehhh.
- Pergi HIV test kat Klinik Seri Kembangan. Like, finally!

Tuesday:
- Hantar ene to the airport :(

36 comments:

  1. Wah seronoknya.... ingatkan apekebenda lah detink tu... rupanya dating. Hihihihi... moga boleh settle semuanya apa yang dirancang:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha kitorang mmg selalu spel detink, sekali dah terbiasa laa pulok ekekek.. amin, thanks zarith! :D

      Delete
  2. sudah tukar oren gitu...

    majlis makin dekat, semakin sibuk kan...semoga sumenya berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek.. tuh laa makin sibuk. rasa mcm tak cukup masa pun ada haih

      Delete
  3. Mashallah what a lovely colour combination! eh nanti after dah kahwin, are you gonna move to hong kong too?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh thanks mawar. i memang sangat2 suka peachy! after kawen, for the first year, tak. i'll still be working here. insya allah 2014 baru plan nak pindah sana. sayang pulak nak resign! :p

      Delete
  4. alahaiii.. mseti rasa xckup kan nak detink2...
    sabar ye Zila... yg penting ENJOY (^_^)

    semoga semua b'jalan lancar.. ameen~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laa memang rasa tak cukup laa.. semuanya nak rushing. haih.. sabar je laa.. thanks diyana :)

      Delete
  5. bestnyer plan....huhuu...brp lama ya zila xjumpa tunang??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe best tu best. tapi penat laa kan hehe. hmm tak jumpa dia ada laa dekat sebulan. last dia baik 31st august aritu sebab ada wedding kawna kitorang. pastu tak jumpa2 dah. pasni lagi lama dia nak gi tak balik2 :(

      Delete
  6. bestnye zila amik baju dgn mimi bridal ye. baju dia cantik2 kan zila. Oh my..ur schedule sgt pack ye. All da best dear. yang penting jage kesihatan ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks linda.. a'a amik dari mimi bridal. memang pening tau nak pilih dress kat kedai dai aritu hehe.. thanks linda, u too :)

      Delete
  7. wow..zila..colour sgt sweet ok...
    sian nyer zila..if mase kitorg pack..zila double pack..
    hope sme nyer berjalan lancar ye dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh suka sangat peach and mint green. mintak2 laa masa majlis nanti it turns out pretty. amin. thanks ana :)

      Delete
  8. samalah..cik mah pun bz juga..huhu..harap2..semuanya okay kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laaa.. amin. thanks cik mah. harap2 cik mah pun sama ye.

      Delete
  9. nk servey baju dan pelamin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh baju kita amik kat mimi bridal. pelamin pulak amik kat butik pengantin RS kat ampang :)

      Delete
  10. Colour tu memang cantik! :D i dun even have a theme tau x..haha. Happy detink-ing and may all the documents dapat setel cecepat ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tengkiu huda.. mintak2 laa masa majlis tu warna ni akan jadi secantik dalam gambar kat atas tu :)

      Delete
  11. Boleh bg link? tgh servey2...hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. daj jumpa link? mayya type Mimi Bridal kat FB pun bule jumpa ;p

      Delete
  12. maaya tgh tgk mimi bridal...cantek gak baju die ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik.. memang cantik2 tau dress dia. selamat menjamu mata!

      Delete
  13. peach and green? cantiknya.. perfect combination...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks.. mintak2 laa cantik macam dalam gambar tuu.. amin.. :)

      Delete
  14. hai sis...nak tanya u amik HIV est dkt klinik keshatan Sri Kembangan kne book dlu or pegi terus? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi iLi,

      Semua klinik kesihatan kena buat appointment ili :)

      Delete
  15. hehe.comeL!

    esok anta bLk airport kan?byk mende Lg bLeh wat together tu.arini ade Lg.ngeeee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tuh laa.. esok dia nak pergi. ni baru balik dari hiv test and dinner. haih.. lepas ni sebulan lagi baru jumpa

      Delete
  16. amboi bznya cik adik nih......semoga semuanya berjalan lancar ye....paling best ene ada kan! hehehehehhehehe selamat berdeting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekeke memang busy pun.. ni baru balik ni. haih.. alhamdulillah.. banyak jugak yang dah settle :) thanks kak! :D

      Delete
  17. zila.. tema kita sama la.. hahaha.. fara xpernah mention dlm blog tema fara, skali baca post zila, wahh.. sama.. pengantin pakai peach, family hijau.. sehati sejiwa kita.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh reallyyyy? woweeee tapi peach and green memang cantik kan! fara, awak kena subscribe kat website ni http://www.simplypeachy.com/ kalau suka peach and green. ada banyak sangat idea utk theme kaler kita tau! :D

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...