The Entourage

Wednesday, 13 May 2015

Big Bugs Band

Budak degil. Ni laa dia. Mula-mula remote aircond takde battery. So aku togelkan dia sementara nak tunggu Eddie balik bawak battery. Memang dia berpeluh-peluh pun sebab rumah aku takde kipas. So bila dah pasang aircond, dia tak nak pakai baju pulak. Dok laa meniarap ngadap cartoon. Badan dah start sejuk. Haish. Degil betul skang ni.


Big Bugs Band is one of his favourite cartoon jugak. Aku pun suka tengok kadang-kadang sebab very colourful. Kalau kat tv kat rumah memang bukak tu je laa kat dia sebab ada kat BabyTv. Tapi Big Bugs Band ni tak berapa nak ada communication sebab dia macam menyanyi-nyanyi sambil buat bunyi-bunyi je. Aku prefer bagi dia tengok cartoon yang ada communication macam Fisher Price, Little People, and ada beberapa lagi kat BabyTv and BabyFirst yang ada toddler or kids bercakap-cakap. Sebab dak gedik skang ni dah start pick up apa orang cakap and repeat. So this is the best time ler to expose him with words and language especially english.

Baby korang berapa tahun korang dengar dia sebut apa-apa words?

3 comments:

  1. Darwisy dh 16 bulan... sebut papa..opah... mama nye non hado... uwaaaa~
    suh sebut mama...dia jerit aaaaaaa~

    ReplyDelete
  2. hehehe sedap la togel ada plak ekon.. lagi heaven..
    anak2 buah CT pun tanak pakai baju kalo kat rumah.. biarlah dripada nnt badan naik
    ruam2..

    ReplyDelete
  3. Assalam zila,
    hamboih3
    geram nengok kekdah nerap itu :P

    ReplyDelete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...