The Entourage

Thursday, 7 June 2012

Engagement Review: Makeup Artist

Makeup Artist aku tak lain tak bukan adalah Kak Syikin from Syikin Kadir Weddin Planner & Services. Recommmended! Chewahhhh belum apa-apa hahaha. Butik dia terletak kat Shah Alam. Kitorang memang dah agak lama kenal since aku jadi model dia untuk satu pameran pengantin kat PICC last time. It was such a nice memories.. rasa nak turn back time.

 So, masa aku tengah sibuk-sibuk cari MUA untuk tunang, aku ternampak laa update dari Kak Syikin kat Facebook. Terus teringat dia. So, aku pun PM laa dia kat Facebook. Cerita punya cerita. Aku pun agree. Aku memang suka makeup dia. Lagi pulak dia memang langsung tak berkira dengna aku. Siap bagi murah tu. Aku pun on je laa.

Lepas dah bayar deposit RM100, dia terus block date aku. Siap letak kat website dia lagi tu nama aku hehe.. Very efficient. Okeh jum tengok gambar. Tapi kan.. lupa sangat nak amik gambar dengan Kak Syikin.. Sorry sangat akak! :(















The Final Product

Alhamdulillah. Everything went well.. Mula-mula risau jugak takut dia datang lambat or anything. Janji pukul 9am. Rupa-rupanya pukul 8.30 dah sampai. Irfan yang tengah susun-susun meja and kerusi kat luar tu cakap dia nampak Kak Syikin lepak lama dalam kereta hahaha.. I lap you laahh, Akak!
 
Lepas dah settle semua, sepatutnya aku bayar the balance payment tu terus, tapi dia tak nak. Dia cakap later-later. Wahh.. percayanya laa dia kat aku. So, kepada siapa-siapa yang nak try Akak Syikin ku ini, sila lahh tengok website dia ye. Dia lebih kurang buat semua benda jugak laa. Dari pelamin, ke makeup, ke hantaran, ke baju. Segala-galanya. Oh yaa.. the hubster buat photographer tau! All under one roof :D

Lastly, thanks a lot kak for helping me out. You're awesome!

12 comments:

  1. hi..feel free to blogwalking to my blog..
    www.obsesikraf.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. cantik make up..nampak natural

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fy :) memang kita mintak natural pun sebab tunang kan. kang takut orang cakap over pulak :P

      Delete
  3. kak shikin pun makeupkan kak sepupu cik mah...cntik jg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke.. hehe cantik kan.. puas hati sangat dengan kerja dia. :)

      Delete
  4. Cantik! nampak natural =)

    ReplyDelete
  5. salam kenal..


    so nice.. natural je nampak..sweet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye.. salam kenal..

      thanks Azian.. buat hantaran ye? cantik :)

      Delete
  6. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much,
    However I am having issues with your RSS. I don't know the reason why I cannot subscribe to it. Is there anybody else having the same RSS problems? Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!
    My page - Habitaciones Juveniles

    ReplyDelete
  7. zila..make nmpak neutral sgt..cantiknyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ana.. Same with u dear.. u pun nampak natural.. pandai cik akak tuh makeup :)

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...