The Entourage

Tuesday, 15 May 2012

Engagement Countdown: 4 Days To Go


UPDATES:

1. Handbouquet: Done. Tinggal nak buat collar dia from net. Then nak wrapped dengan ribbon and pin. Kena beli ribbon pink rasanya. Kenot guna ribbon lavender tuh. Macam tak masuk je.
2. Pearls besar dan kecik dah beli. Mama beli kat PJ Old Town untuk tambah kat baju, veil, lace and leher baju. DONE!
3. Baju: Lace dah 100% siap. Mama dah tampal kat baju. It looks really pretty! Yippie! DONE!
4. Baju: Big pearls kat leher fixed. Empat pearls dalam satu deret. Santekkk! Dah siap pun! DONE!
5. Baju: Mama akan start buat kain dia pulak esok. Kesian mama penat jahit baju aku..
5. Veil: Dah tambah pearls kecik-kecik tu. But only side yang nak letak kat depan. Now tengah tambah side yang belakang pulak.
6. Pelamin: Cushion kecik-kecik kaler pink and purple tu dah siap. Yiahuuu.. cantik mama buat. Very tight! Ekeke.. DONE!
7. Pelamin: Cushion besar untuk duduk dah siap, tinggal nak buat sarung dia je.
8. Fresh flowers: Esok nak pergi cari kat Floristika. Thanks Diana for the tips! :D
9. Bedroom: Bilik dah 80% kemas. Tinggal nak tukar bedsheet and curtain. Tengah tunggu bedsheet and curtain siap. Hari ni mama and abah akan start potong kain untuk bedsheet and curtain.
10. Food and Beverages: Pinggan, gelas and jugs untuk sedara mana pakai nanti dah dikeluarkan dan dicuci.
11. Deco tangga: Artificial flowers dah dikeluarkan. Tinggal nak cuci je sebab dah lama tersimpan.
12. Hantaran: Barang hantaran semua dah gather setempat. Tengok benda-benda ni buat aku makin nervous! DONE!
13. Pelamin: Net untuk tutup flower holder dah cuci. DONE!
14. Bedroom: Tilam dah sampai. RM299. Foam je. Tu je yang mampu skang. Ekeke. DONE!
15. Doorgift / F&B: Barang-barang untuk buat muffin and mini cupcakes dah beli. Altogether RM100 je. Kalau order kat orang, RM100 hanya dapat beberapa ketuii je. Ekekeke.
16. Doorgift / F&B: Experiment untuk buat cupcake guna adunan rainbow cake berjaya. Yeayy! Tapi kaler aku hanya guna kaler pink, purple and cream mengikut theme kaler aku. :)

2 comments:

  1. tinggal sikit2 je lg tu....
    wah~ xsabar~

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. mintak2 laa ada yang tak terlupa. aminnn. takut ada yang tertinggal pulak nanti. :S

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...