The Entourage

Monday, 14 May 2012

Engagement Countdown: 5 Days To Go


UPDATES:


1. Handbouquet: Done. Tinggal nak buat collar dia from net. Then nak wrapped dengan ribbon and pin. Kena beli ribbon pink rasanya. Kenot guna ribbon lavender tuh. Macam tak masuk je.
2. Pearls besar dan kecik dah beli. Mama beli kat PJ Old Town untuk tambah kat baju, veil, lace and leher baju. Tapi still rasa macam tak cukup je. Haish.
3. Baju: Lace dah 100% siap. Hari ni mama akan tampalkan kat baju. Yippie!
4. Baju: Big pearls kat leher fixed. Empat pearls dalam satu deret. Santekkk! Dah siap pun!
5. Veil: Dah tambah pearls kecik-kecik tu. But only side yang nak letak kat depan. Untuk side belakang tak cukup pulak. Haish. Tengah pikir nak beli lagi ke tak..
6. Pelamin: Cushion kecik-kecik kaler pink and purple tu dah siap. Yiahuuu.. cantik mama buat. Very tight! Ekeke..
7. Pelamin: Cushion besar untuk duduk dah siap, tinggal nak buat sarung dia je.
8. Esok nak pergi cari supplier untuk fresh flowers. Ada sesape tau tak kat mana yang murah and accessible?
9. Bedroom: Bilik dah 80% kemas. Tinggal nak tukar bedsheet and curtain. Tengah tunggu bedsheet and curtain siap. Hari ni mama and abah akan start potong kain untuk bedsheet and curtain.
10. Food and Beverages: Pinggan, gelas and jugs untuk sedara mana pakai nanti dah dikeluarkan dan dicuci.
11. Deco tangga: Artificial flowers dah dikeluarkan. Tinggal nak cuci je sebab dah lama tersimpan.
12. Hantaran: Barang hantaran semua dah gather setempat. Tengok benda-benda ni buat aku makin nervous!
13. Pelamin: Net untuk tutup flower holder dah cuci.
14. Bedroom: Tilam dah order. Hari ni diorang hantar ke rumah. RM299. Foam je. Tu je yang mampu skang. Ekeke.
15. Doorgift / F&B: Barang-barang untuk buat muffin and mini cupcakes dah beli. Altogether RM100 je. Kalau order kat orang, RM100 hanya dapat beberapa ketuii je. Ekekeke.
16. Doorgift / F&B: Experiment untuk buat cupcake guna adunan rainbow cake berjaya. Yeayy! Tapi kaler aku hanya guna kaler pink, purple and cream mengikut theme kaler aku. :)
 
Lima hari lagi. Serius rasa macam tak percaya :-S

4 comments:

  1. Fresh flower...mungkin boleh tgok dekat Floristika Bangsar...
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh thanks diana! kita dah google2 dah. dah dapat address, esok bule pergi tengok. yeayy! :D

      Delete
  2. haiishh...tak sabarnye nak tengok review e-day!! GOod Luck!! semoga semuanya berjalan lancar..jgn stress2!! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu Sharz! Aminnn.. semoga semuanya ok! :DDDD

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...