The Entourage

Wednesday, 3 October 2012

Reception Update: Bunga Telur Tissue!


Tadaa!

Aku dah cite quite a couple of times pasal bunga telur aku. At first rasa macam just nak beli je. Senang. Mudah. Takyah susah-susah. On second thought, aku terasa macam nak buat sendiri pulak. Orang gila DIY memang gitu. Abistu, dah wedding sendiri. Buruk pun sape nak marah kan?

Aku memang suka sangat bunga telur tissue ni. Super suka. Selalu tengok orang jual-jual. Paling aku suka tengok kat Seri Qanasuri. Voilaa dia punya bunga tissue amatlah to-die-for. Tanya-tanya harga sekali macam nak suruh gantung diri laa pulak kan.

Then I decided to make my own. Semangat tu. Asked ene for opinion. "As long as it doesn't burden you. Go ahead." Wee! ene was okay with it. Lalu terus pecut gi beli barang kat Jalan TAR dengan ene. Cian ene.. melayan je mana aku nak pegi :)

Half of The Barangs

Boleh tak aku terus beli one bundle of tissue paper. Tak sabar-sabar sangat. Padahal sekali pun tak pernah buat lagi. Setakat tengok online tutorial je. Bukan tissue je. Semua bahan aku beli banyak-banyak yang memang untuk buat 100 pieces of bunga telur. Haish.. memang satu pembaziran kalau tak jadi buat.

Alhamdulillah, setelah banyak-banyak kali try and practice, menjadi jugak. Betul laa akak Bunga Gift cakap. Buat banyak-banyak kali, insya Allah, jadi. Tengkiu kak. Walaupun saya tak jadi beli dengan akak, akak tak kedekut ajar saya heee :)

Ni laa Theme Kaler Kami: Blue & Pale Yellow

Okay tak korang rasa?

28 comments:

  1. Cantik2...
    nanti kenduri saya nak satu boleh... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek mesti laa boleh diyana. memang untuk bagi orang pun. sebab tu laa buat sampai 100. yang penting datang je. bawak partner sekali tawww :DDD

      Delete
    2. insya-Allah, by the time bawak hubby dah.. (^_^)

      Delete
    3. insya-Allah, by the time dtg dgn hubby... hehe (^_^)

      Delete
    4. yeayyy! newlywed datang majlis saya! ;p

      Delete
  2. wa...sweet la....awin surrender la bab nk diy bunga telur...beli je.takut x mampu nak siapkan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke thank u awin. meh sub kat kita, kita buatkan :p

      Delete
  3. sweet la blue + yellow...awin surrender awl2, mmg x de la DIY bunga telur sendiri cz takut x mampu nk siapkan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. blue nanti family lelaki pakai, pale yellow family kita. kitorang kan buat reception sekali je. hehehe.. sempat je awin, try la. seronok! ;P

      Delete
  4. cantik! sweet je kaler2 dia :))

    ReplyDelete
  5. Thumbs Up!Sy berkenan...Cantik..Teruskan usaha 100btg..hehehe

    ReplyDelete
  6. eh,bukan hari tu nak tambah kristal sket?btw,biarkan camni pun dah cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tambah dah hanisah.. tu yang kat bawah bunga tuu.. kaler biru muda hehe

      Delete
    2. oh..baru perasan..hehehe..bagus dah settle

      Delete
  7. rajin betul zila ni...sll tgk idea2 kreatif zila..hehee... cantik sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe nak kawen punya pasal.. kena laa rajin sket :ppp

      Delete
  8. Gila rajin!


    Tak mampu mencontohi kerajinan Zila!

    Nak add blog Zila ye!Thanks!


    http://3monthstogoproject.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekke buat2 rajin jerr nih ;p

      ok nak follow awak jugak! :D

      Delete
  9. hee..sama la kte ;)
    bunga tisu ttp di hatiku..hehe
    mmg kena paksa diri jd rajin kan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekeke kan kan.. bunga tisu dihatikuuu

      Delete
  10. wow did u make that urself? cantik! dan RAJIN!! hehe. good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tutorial je mawar. dan kena rjain buat banyak2 kali bagi sempurna kembang rupa dia. masa mula2 buat ya rabbi tka larat nak tengok rupa dia :p

      Delete
  11. lebey kurang sama ngan bunga telo yang sis tengah buat utk adik sis ekekekekekekekkekekekekkekee

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yeke? ekekeke cepat laa upload! nak tengoooookkkk :D

      Delete
  12. banayka tu buat utk 100 btg. i buat utk 50 btg je liza....=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha tuh laa pasal.. sebenarnya mula2 kita ingat satu pokok pahar tu kena letak 50. so buat laa 100. rupanya satu pahar cuma 25 batang je ekeke.. takpelaa, letak dua pokok laa nampaknya ;))

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...