The Entourage

Thursday, 25 October 2012

Wedding Invites!

Something really funny happened yesterday.

I put on my wedding invitation on YM status. Just like the one up there. Ohh by the way kawan-kawan, alang-alang dah bercerita ni, nak gebang laa sket. Jangan lupa key in your address ye if you require a wedding card. Insya Allah, aku akan poskan :)

Okay sambung. So I put on my our wedding invites on YM status. Then ene saw it and clicked it. Then he asked me.

"What's up with the chinese word?"
Aku macam, "Huh?"
Then he was like, "Ada tulih cino kat wedding invites kita. Apa maknanya tu?"
Lagi laa aku blur. Then aku bukak laa docs tu. All seemed fine to me. "Mana?"
"Tuu haaa yang bawah sekali. Wait, I send a screenshot to you."
Sekali tengok punya tengok.. memang ada! What theee...


Terus aku panik.. Alaa asal jadik gitu.. cane nak tukar ni!

Then suddenly ene said, "Oh no worries.. this invites is generated from google docs, kan? It changes the language automatically sebab I logged in from a computer in Hong Kong. IP address dia detect from Hong Kong, tu yang kuar bahasa cina."
"Ohh.. okayy. Pheww.." Dalam pada tu aku terpikir, dia ni guna Google bahaca cina ke? Baru dok sebulan dah pandai cakap cina? Biar betul. Tapi aku diam je.

At the same time aku mintak Azila bukak that particular page pun, she said nothing is wrong. So betul laa kot. Phew. Yang penting orang Malaysia bukak, semuanya okay. Aku bukan nak hantar invites kat orang Hong Kong pun :p

After like a month of being far from each other, he is finally coming home for raya! Weeee! Excited sangat nak pergi fetch him today. Rasa tak sabar nak tunggu malam. Masa, cepatlah berlalu!

He'll be arriving from Hong Kong at around 1.00am tonight. Considered dah Friday laa kan. I'll be picking him up from LCCT since rumah pun memang dah dekat dengan LCCT. Boleh je dia amik bas from LCCT straight to KL. Tapi mesti laa dia nak jumpa aku dulu ye dak? :p

So.. this Friday, Saturday and Sunday semuanya barang-barang DIY kawen akan disimpan rapi sebab aku cuti. Cuti buat DIY thingies sebab nak gi detink! Yeayy~ :DDD

12 comments:

  1. wah, lamanya xkomen2 sni..xtau ler nape, sejak 2 menjak nih, pc xboleh nk bukak pulak kotak komen yg bukan jenis pop-up punya..hehe wah, sebulan xjumpa? mmg cayalah..sy ritu, seminggu xjumpa pon da rasa laen mcm..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekke blogger mencemburui kita gaknya :P dia dah balik dah. 2 bulan lagi baru jumpa. then terus kawen

      Delete
  2. yeay dating~ (^_^) hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weeee~ tapi dia dah balik dah semalam :(

      Delete
  3. wa..mesti xsabar nak kawen kannnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke 2 bulan lagi to goooo :p

      Delete
  4. wah2...nk g dating ye cuti 3 hari... kita x leh nk dating cz sy cuti, dia keje, dia keje, sy cuti :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke dah habis detink dah. tunang pun dah balik hong kong.. haih.. bowrink dah pasni wiken2 tade gi mana

      Delete
  5. Wah! Mesti byk Sgt nak cerita itu ini bila dah face to face..:) selamat berdating! Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sangat! mostly dia update tentang life kat sana and kita update pasal wedding ehehe.. dia dah balik sana balik dah semalam :(

      Delete
  6. yeay! jumpe tunang yeay!.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weeee seronok detink2 lepas sebulan tak jumpa.. tapi dia dah balik dah.. lagi 2 bulan baru jumpa :(

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...