The Entourage

Friday, 12 October 2012

Wedding Update: Official Photographer

Weeee.. finally course yang hampir membunuh aku dah abis. Pagi tadi aku attend exam dia dan Alhamdulillah aku pass exam tu. Lega hati tak terkata. Tak perlu pening-pening lagi takut kena re-course/re-sit paper. Dah 3 hari aku tak senang duduk mengenangkan exam nih. Sampai mimpi-mimpi tak pass siap malam tadi. Tidur pun tak lena ekeke. Alhamdulillah sangat passed with flying colours! Weee! Lepas ni tunggu cert keluar. :D

Hari ni dah free sket. So aku nak share pasal official photographer aku. Dia ni sebenarnya kawan sekolah aku. Dari sekolah rendah, bawak laa sampai ke sekolah menengah. Mulanya tak terpikir pun nak amik dia. Dok browse-browse photog kat fb, tiba-tiba terjumpa satu gambar ni. Ada orang share. Cun gila! Aku terus jatuh cinta! Sekali bila tengok photog dia, lerrrr kawan aku rupanya. Aku pun apa lagi. Teruskan ler browse-browse hasil kerja dia.

When it comes to wedding pictures, I can be a very detailed person. Unlike ene. Dia asal bule je. Takde art langsung. Haih bf ku ittew. Lawak kadang-kadang ;)) So tang photog, memang dia lepaskan kat aku (banyak sebenarnya benda dia lepaskan kat aku to decide). Dia cakap, 'Pilih ler mana-mana photog yang awak nak. As long as the price is reasonable.'  OK! :D Aku tak kisah photog tu ada nama ke tak. Banyak job ke tak. Yang penting dia paham output yang aku nak and deliver as promised.

Setelah diusulkan Wan Mahazir (kitorang panggil dia Zack je time kat sekolah) kat ene, dia pun on. Tapi ene cakap dia nak jumpa dulu. Ok. Bila dah jumpa minum-minum catching up (nak cari photog baru laa nak catch up with old friend kan. Sorry Zack :p ), discuss price and stuff, alhamdulillah, price yang dia bagi sangat lah best. Dia kata, 'Harga kawan-kawan..' Zack, kau memang best! :D

Jum layan gambar..
























Aku pilih untuk buat kat library since kitorang kenal each other masa belajar-belajar dulu (masa tu kawan-kawan lagi.. ahaiiii :p ). Alhamdulillah, kawan-kawan kitorang pun happy with the idea. At least, lain laa sket idea kan. :) Apa-apa pun, we had fun that day! :D

Senang sangat deal dengan Zack. Dia terima apa yang aku suggest, dia dengar macam mana yang aku nak and dia try buat ikut cara aku. At the same time, dia bagi jugak suggestion dia. Memang bernas ler kan suggestion-suggestion dia. Dan explaination aku, memang dia senang paham. Takyah cite 2-3 kali. Aku cakap aku nak gambar yang ada storyline, tak nak gambar static. Aku nak bawak kawan-kawan aku to share the moment, tak nak berdua je. Aku nak buat pre-wedding shoot kat tempat yang unik, tak nak kat tempat-tempat biasa. Semua dia layan. Thanks a lot, Zack. Jasamu amatlah dikenang. Kesian ko berpeluh-peluh shoot kitorang hari tu. Tima kaseh banyak-banyak ye :)

p/s: Pre-wedding photoshoot done! Tinggal photoshoot nikah, outdoor nikah, reception, outdoor reception and post-wedding. Okay, banyak lagi rupanya :|

38 comments:

  1. sweet je kamu kan zila... gambar2 nya pon cantik.. suka sgt.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tima kaseh cik rad. masa nak shoot tu segan2 juga sebenarnya :p

      Delete
  2. saya suka gambar ni.. natural dan nampak chemistry.. =).. btw, u look very cantik la sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek thanks shizan :p

      Delete
    2. ada iras bekas peserta af tu.. lupe lak nama dia.. =)

      Delete
  3. Omggg comel gila pls!! I love the concept, so adorable!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mawar.. ehehe rasa macam jarang2 jumpa pengantin kat mesia buat prewed kat library. usually mesti kat putrajaya. luckily my photog dengan bijaknya memberi idea. alhamdulillah gambar suma ok hehe :p

      Delete
  4. Zila cantik sgt...
    mmg difahami storyline dia... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekek tima kaseh diyana.. terasa mcm zaman2 belajar dulu pulak :p

      Delete
  5. Cantik sangat!!! love the idea :) and both of u sgt2 lah sweet :)

    ReplyDelete
  6. sweetnya pre wedding photoshoot kamu...kita x smpat nk shoot pre wedding dh...sgt sibuk :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa awinnn.. awak kawen bulan 3 kan? sempat laaaa. bule tu. squeeze je kejap. takyah gi jauh2 pun takpe. gi yg dekat2 je. asalkan ada gambar. nanti sayang tau tade gambar :(

      Delete
  7. ziLa!!! guess what?sya penah ter-pk nak wat photoshoot kt Library taw. serious! sebab nye sya BENCI Library but I'm an Ast Library Mgr. Hahahaha. Karma sangatt kan???hehe

    ni Libr kt mne ni?cmne Leh dpt permission amik gmba dLm Libr nih?? (gaye mcm tnye student yg dtg tmpt kite mntk wat photoshoot dLm Libr.hehehe)Slalu kitorg xaLLow amik pic dLm Libr taw.hehe

    BTW, u are so adorableeeeee Zila. Rase nk cubit2 pipi! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha wahhh yeke.. so dah buat pre-wed ke tak?

      ni library kat mida. kawan kita ni keja sana. so wiken mmg kosong takde orang. so pinjam laa jap ekeke

      thanks orked :P

      Delete
    2. nak wat prewed ape nye..Sya nye wed ujung thn next year. ade sethn g nk ber-prewedding La bagai

      owh..patot La dpt permission.nih kLW chief Libr mida taw nih mesti teros wat meeting (eh! ker kwn kamu tu chief Librarian mida??hehehe)

      Delete
    3. oh banyak lagi masa nak pikir idea2 kretif heeheh.. nanti update tau ekeke.

      ehehehe dia boss baik. bagi kita permission utk buat. sebab lagipun hari sabtu. mida tka keja hari sabtu. so mmg tak ganggu :p

      Delete
    4. Orait~

      BTW, Lupe nak cakap, blog baru Zila cantekkkk...hehehe

      Delete
    5. Ekekeke... tima kaseh orked.. skang ni tiba2 mcm suka theme hijau and putih. nampak fresh je.. :p

      Delete
  8. comelnyaaa library, eh comelnyaa concept ni...macam budak nerd baru nak start bercinta. and ganbar memang comel macam tuan dia :)

    ReplyDelete
  9. zila..cantiknyer. gambo nampak suci je..n u look so gojes dear..
    wahh..like 8 juta kali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suci? ekekeke.. mungkin sebab baju putih tuh je kot :p thanks ana :p

      Delete
  10. cantik2..mmg hasil dari zack mmg cantik...cik mah pun suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan.. orang yang dah penah try je tau kan :p

      Delete
  11. ahaa.. cantik2... mmg best & ceria jek

    ReplyDelete
  12. i ade tgk kt fb..xtau plak u..hihi..cn..suke2

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke i lah tu cik tqah.. tima kaseh :D

      Delete
  13. idea yg menarik. sbb ade kwn2 skali. biase org pre wed bdua je.
    p/s: sy pun xbseni. amik OP asl jd je. hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke saje je ajak ramai2. seronok sket. sebab lepas ni gambar2 lain mesti kurang kawan2. :p

      alaa saya pun takde laa berseni sangat pun. google kawan karib saya :D

      Delete
  14. Hehehe comelnya tema library. Lain dari yang lain :)

    Alaaa ziema belum buat pre wed photoshoot lagi sob sob.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekee penat dok pikir nak buat kat mana yang lain dari lain. tmao putrajay dah. ahaha. ziema cepat laa buat.. nanti nak tengok jugak! :D

      Delete
  15. Replies
    1. ehhe alhmdulillah.. semuanya berjalan lancar. tengs kak! :D

      Delete
  16. gambar cantik2 la. suka tengok. mcm ala2 drama sitcom yang dibawakan khas oleh sunsilk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks awak! eekeke mmg buat photoshoot bagi ada storyline sket :p

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...