Restoran ni owned by a Malaysian. Dato lagi uols. Cane aku bule tau? Tengok tu terpampang haa nama dia kat menu. Haha.
Mama busy tengok menu. Semua dia yang order pun. Aku makan je hakhak.
Restoran ni terletak kat Malaysian Street. Pekerjanya semua locals. Tapi yang menjaga restoran ni orang melayu dari Malaysia. Very friendly. Siap bule tanya macam-macam pasal Vietnam dengan dia. Dah macam tour guide pulak. Most of the staff pun bule paham cakap melayu. Kadang macam lupa pulak yang kitorang ni skang bukan kat Malaysia hekhek.
Cili dia ni sedap gila. Pedas tapi best. Mungkin memang masakan diorang kat sini tawar-tawar belaka. Nasib laa dibekalkan cili kicap terulung. Makanan terus jadik sedap gila. Aku makan banyak ok. Haruslaa.. breastfeeding mother memang kena makan banyak. Entah apa-apa alasan.
Seafood Char Kuey Teow. Sedap ok. Super sedap. Portion pun banyak. Harga jangan tanya, aku lupa dah. Tapi around rm9 ler gitu satu dish.
Aku dengan mak aku kalau makan memang suka vegetarian. Takyah lauk pun takpe. Banyak sayur je. Yang bawah ni Mixed Veggie. Sedap. Mungkin jugak sebab aku tengah lapar. Entah. Tapi memang terasa laa semua rencah ratusnya.
Ni paling champion. Deep-fried mushroom with Thai sauce. Korang pernah makan cendawan goreng? Mesti laa pernah kan. Tapi cendawan goreng jenis yang ni pernah? Confirm tak pernah. Cendawan ni yang putih-putih panjang-panjang macam taugeh tu. Ada kepala cinonet kat atas. Selalu masak stir-fried oyster je. Kali ni cendawan tu digoreng. OMG rasa dia merbeles.
Hahaha.. dak gedik kena paksa kiss mummy. Nasib hang ler anak.
Assalamualaikum. amboiii mak bagi alasan kuat makan sebab bf anak. hakhakakk. sheila pernah makan cendawan panjang tu buat sup je. kalau goreng punya tak pernah lagi. macam marvellous je kalau dapat rasa ni. heeeeeeeeee ~~~
ReplyDeleteHahaha.. kaaan breastfeeding mother konon kekeke. aah sama laa. selalu soup je. ni deep fried. sedap tauu
DeleteAdoiiii meleleh air liur tgk makanan nih sume...sedapnye..nyum nyum nyum
ReplyDeleteekekeke daaaappp! :p
Delete