The Entourage

Saturday, 21 April 2012

Reception Update: Hantaran (Lancome!)

Lepas try baju kat Rita Collection, kitorang terus laa berarak ke Aeon, Bukit Tinggi. Tak jauh pun. Dalam 5 minutes dah boleh sampai sebenarnya. Tapi disebabkan Klang ni memang suka sangat dok traffic jem, kitorang sampai dalam masa 15 minit.

Sampai Aeon around 12.30noon. Padahal janji dengan Anne kitorang akan sampai around 10.30pm haha. Sorry laa Anne. Terlambat pulak sebab last minute changes of plans.

Hari tu time order, aku dah tulis satu entry pasal barang-barang hantaran Lancome aku. Tapi aku guna gambar-gambar yang aku jumpa dalam website je. This time, aku dah dapat barang, so aku upload gambar yang memang aku snap. Tengok, jangan tak tengok! :DDD
Happy aku dapat barang aku. Complete dah semua lima barang yang aku order. Compact powder, blusher, mascara, lipstick and perfume. Siap Anne bagi aku extra dua barang which was make up remover and body lotion. Happy gila! Thanks, Anne. Sayang ko! :DDD

Miracle Eau de Parfum 30ml RM96 (Original Price: RM160)

Aku memang dah lama suka perfume Lancome Miracle ni. Tapi agak pricey jugak laa barang-barang Lancome ni. Lalu.. terpaksa laa aku beli yang 30ml punya je. ene cakap jangan terlebih budget. Bahaya. Hehe..

Maqui Miracle SPF 35 Compact Powder RM102 (Original Price: RM170)

Compact dia ni dia jual asing-asing tau. Casing lain, powder dia lain. Untuk orang yang first timer macam aku, memang kena beli dua-dua laa kan. Tapi kalau next time aku nak beli, aku boleh laa beli refill dia je. Takyah beli casing dah. Hehe..

Blush Subtil Rose Shade 10 Powder Blusher RM72 (Original Price: RM120)

Jum Try!

 Look at the blush. Cantik, kan? Sangat cantik sampai rasa sayang nak pakai. Dia ada empat tone. Anne advice aku amik yang pinkish. Walaupun aku tak suka sangat, tapi aku ikut je laa. Sebab yang ni banyak tone dalam satu blusher. It's not only for cheek, but for upper and lower cheek as well as highlighter. Cara pakai boleh tengok sini, detail dia tunjuk. Very informative.

Virtuose Drama Mascara RM78 (Original Price RM130)

Lupa pulak nak tanggal cap lipstick ni time amik gambar. The colour is like pink to brownish. Just neutral untuk pakai daily. Sweet colour if you want to use it without any other colours on the face.

L'Absolu Rouge SPF 12 Lipstick in no. 351 Mauve Majeste RM48 (Original Price RM110)

Thanks lagi sekali Anne for giving me these two free items. Penuh laa sikit dulang aku nanti hehe..

Miracle Body Lotion FREE! :D

Makeup Remover FREE! :D

8 Pcs of Lancome Cosmetics RM396 (Original Price: RM790)

I'm so happy when I see all the items. Thanks a lot Anne for giving me a special discount for my hantaran. Love you lahhh!

Okayh, sekarang ni tengah pikir macam mana nak susun barang-barang ini bersama dengan set MAC Cosmetics aku yang aku gatai pi beli time sale kat opis AirAsia hari tu. Tetiba rasa macam barang banyak sangat nak letak atas dulang tuh.. Haish..

Okey.. now next on the list: Alfie & Wiwit wedding at Dewan Bankuet, MBSA :D

9 comments:

  1. Hai... Diyana dtg menyinggah (^_^)

    wah byk nya... set Lancome tu je mungkin dh penuh 1 dulang...
    buat 2 dulang lah gitu... byk sikit hantaran~ hehe

    ReplyDelete
  2. Hey hey Diyana thanks kerana menyinggah! :D

    Yup yup.. banyak sangat kan sampai dua set nak letak atas satu dulang. haish. i was thinking nak buat hantaran untuk tunang satu set. so, untuk tunang dapat satu set, untuk nikah dapat satu set. cepat sket bule pakai. kekekekekee :P

    Diyana, date nikah u bila eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah...boleh jugak mcm tu... awak jugak yg untung...boleh pakai cepat...hehe

      Date, insya-Allah, November ni.. (specific date belum tentu lagi actually)

      Delete
    2. Ooo.. November ni eh. I December 30th. Betul2 punya hujung tahun tu. dah takleh nak hujung lagi dah hehe.. anyways, good luck k! :)

      Delete
    3. ujung tahun best..senang nk kira anniversary... hehe

      saya pun patutnya mak saya nk buat december, tp sbb birthday saya pun december, saya xnak...
      nnti xleh nk buat celebration byk2 kali... (^_^)

      Delete
    4. Oh hahaha.. betul2. nanti kurang hadiah ekekekkee :P

      Delete
    5. kan~
      bila lg kita nak gasak psgn kita kan..time2 mcm tu je boleh...
      hehe

      Delete
  3. Takpela sekali sekala nak kawen punya pasal beli yg mahal pun..

    Pasni susah la skit nak beli, tp kalau mampu pe salahnya kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke tuh laa myra.. sekali je nak kawen ni kan. biau penuh dulang tu ahahah. pasni 2020 baru beli lagi ahahha. thanks follow, kita dah follow awak. :)

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...