The Entourage

Friday, 20 April 2012

Reception Update: Hantaran (MAC Cosmetics!)

Ya Allah.. do forgive me for I have sin.

Baca, Jangan Tak Baca

Remember aku cakap aku dah beli cosmetics untuk hantaran kat Lancome through Anne? And I was scheduled to collect them tomorrow?

Walaupun pun aku dah complete beli cosmetics untuk barang hantaran aku, namun naluri hati ini tak terdaya untuk menahan nafsu. Lalu aku terbeli lagi. Aaaaaaaaaaa..

Guess what? Dua-dua hari aku pergi okayh. Dan hari ni aku pergi dua kali! Semalam sekali. Adeh.. sangat bersalah sebenarnya ni. Dah laa sepatutnya duit ni untuk beli benda lain. Ni dah terbeli benda lain. Sudahnya cosmetics aku ada dua atas dulang nanti, cane? Aaaaaaaaa..

Tapi sale dia memang tersangat lahh melampau! Murah gila. And it's really 50% - 80% off as per email. Serius murah!

Altogether aku beli four items: 1 liquid foundation, 1 loose powder, 4pcs of lip gloss and 3pcs of eye shadow. Phew! Tapi total damage hanya RM235.00. Murah, kan?

Semalam plannya hanya nak beli satu item je untuk tambah atas dulang. So, aku pun pergi laa dengan Eja berdua je since aku pun nak pergi MAB to collect hangar pass aku yang baru. Kalau tak, takleh masuk hangar pulak kang, caane nak pergi tengok aircraft. Mati.

Aku terjumpa this one set of Dazzlesphere Mini Gloss Kit. Dalam tu ada empat. Sangat cantik. Ada three choices of colour: Neutral, Coral dengan Pink. Aku of course laa amik neutral, kan.

Dazzlesphere Neutral Ornament RM60 (Original Price: RM148)

It consists of two kinds of texture with four shades of colour. Dazzleglass texture sangat sparkly, glitterly dan gold-dust-ly. Tak tau laa aku pakai ke tak nanti. Cremesheen texture sangat cantik. Very neutral and boleh pakai without any lipstick on.:
  • Bare Necessity (dazzleglass)
  • Get Rich Quick (dazzleglass)
  • Boy Bait (cremesheen)
  • Over Indulgence (cremesheen)
 Tak cukup dengan tu, hari ni kitorang pergi lagi. This time Me, Eja and Amy. Plannnya nak beli foundation dengan loose powder. Tetiba terbeli eye shadow sekali. Ugh. Nafsu.. nafsu..

Mineralize SatinFinish SPF 15 Foundation RM50 (Original Price: RM125)

Both mineralize okayh! Saje je amik yang mineralize ni. Katanya kalau pakai dia akan nampak glowy, unlike foundation biasa. Lagipun tambah lagi RM10 je pun. Tak banyak beza pun. 


Mineralize SPF 15 Loose Powder Foundation RM50 (Original Price: RM125)

Fuhh.. dah complete makeup kit untuk muka aku. Hari tu beli kat Lancome, cuma ada compact powder je. Ni dah tambah foundation and loose powder. Yeayy! Okay, untuk eye shadow pulak, aku beli tiga. Tiga-tiga colour yang cantik tau. Bagus betul diorang jual barang-barang ni siap ada makeup artist kat situ. So, boleh laa mintak advice, kan. And they're so friendly!

I just love this denim-like texture eye shadow! So cantik! This one kalau apply it'll look smokey sebab it's greyish to blackish. Tak sabar nak pakai!

Eye Shadow Limited Edition in Stovepipe Black RM25 (Original Price: RM85)

Yang kat bawah ni kalau apply it'll look smokey jugak but a bit reddish. The makeup artist said, cantik. Okay, nanti kita try.

Eye Shadow in Smoked Ruby RM25 (Original Price: RM83)

This one is clarity. This is for everyday use. Very neutral. A bit lighter on the colour side compared to yang lain-lain. Don't really like light eye shadow, though. But, takpela. At least amik satu untuk highlight kan. Boleh campur-campur kaler eheheh..

Eye Shadow in Clarity RM25 (Original Price: RM83)

9 Pcs of MAC Cosmetics RM235 (Original Price: RM649)

Told ene about this. Nasib baik dia tak marah. Hamik kau.. dua set sekali atas dulang hahahaha! Pastu dia cakap, lagi enam tahun baru boleh beli set baru. Hahaha.. baik boss!

18 comments:

  1. Replies
    1. huhu takpe2.. nanti kalau ada lagi, kita bagitua awal2 k :DDD

      Delete
  2. mcmmn nk dpt beli mac mcm nie?murah lak tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Nur.. masa ni ada promotion kat opis kita. opis kita mmg selalu buat promo sales cani sebab cabin crew banyak beli mekap2 gini. kita pun tumpang laa sekaki ekeke.. kalau nur nak, bule laa kirim kat kita. bule kita beli kan bila2 ada lagi :)

      Delete
    2. ok nnt klu ade lg zila bgtau kte ekk...bestnyerr ade sale mcm ni..slalu klu beli 2 3 brang pon dh 400..ni awkk dpt beli bykkk...jelesss sy...nnt kte nk kirim taww....thanksss=))

      Delete
    3. okie nur! will inform u if ada lagi k. nanti bule kirim :)

      Delete
    4. okeh..thanks zila..sy ade add awk dlm fb..yg nama sharifah tu..=))

      Delete
    5. heheh okay.. dah approve dah. thanks add :)

      Delete
  3. hi..cmne nk join beli make up mcm ni? kalau ade email sy bole? nk beli utk hantaran jugak..ni email sy crazeepinkz@yahoo.com..tenkiuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Crazeepinkz,

      Okayy, nanti kalau diorang ada promotion lagi ktia bagitau awak k :D For now takde lagi :)

      Delete
  4. wow bestnya... Sy baru purchased MAC 3 item je dah almost RM400 untuk hantaran. Serius ... nak juga promotion macam ni :(

    ReplyDelete
  5. Hi sis :) sye berminat sgt dgn mac ni.. mau buat hantaran jgak :( please inform me kalau ada sale ye sis.. email me sal.sabhah0690@gmail.com ye :) tq sgt!!

    ReplyDelete
  6. Hi sis.. sye berminat sgt dgn mac tu :( da lme yg cri murah n ori.. please inform me kalau ada sale ye sis.. sal.sabhah0690@gmail.com.. tq sgt!!

    ReplyDelete
  7. Hi sis.. murahnya mac sis bli ni!! Berminat sgt :( kt mne sis bli ni? Nk kim blh x? Nk wat hntaran.. ble lg ada sale ni? Please inform me blh x? Huhu.. tq!!

    ReplyDelete
  8. Wahh.. 2014 baru baca blog ni haha. Agk2 ada lg x promo? Klau ada email pls chacha9328@gmail.com.. Mksih 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okayy kalau ada saya email ye. thanks! :D

      Delete

Jum cerita ceriti topik ini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...